Microsft'a ardı ardına saldırı!

Dünyanın en büyük yazılım devlerinden Microsoft, yakasını hacker'lardan bir türlü kurtaramıyor!

Microsoft'a kafayı taktılar!

Geride bıraktığımız birkaç hafta içerisinde Microsoft'un birçok internet sitesi, Syrian Electronic Army tarafından hack'lendi. Her ne kadar Microsoft konu hakkında hızlı davranıp, tüm online kontrolü eline yeniden almış olsa da, yapılan son açıklamaya göre Microsoft Office Blog halen SEA tarafından saldırılara maruz kalıyor.

Ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere, zaman zaman siteyi ele geçirmeyi başaran SEA'nın direk doğrudan sistem üzerinde yayınladığı mesajlar bulunuyor. SEA bundan sadece birkaç gün önce yayınladığı Twitter mesajında, Microsoft'a karşı olan saldırılarının bitmediği belirtmişti ki öyle de oldu. Pek tabi bu tarz saldırıların sonuç bulması ve başta sosyal medya olmak üzere tüm haber sitelerinde yayınlanması, Microsoft gibi büyük bir firmanın adını hemen lekeleyebilecek sonuçlar doğurabiliyor. Firmadan yapılan açılamadaysa SEA'nin sahte kullanıcı hesabı yaratarak bazı şifreleri ele geçirdiği de doğrulandı.

Bu noktada esas merak edilen soru, SEA ekibinin ne kadar oranda bilgiye ulaşabildiği. Öyle görünüyor ki Office Blog'a ulaşmayı başarmış olan bir ekip, diğer birçok farklı Microsoft alanının da şifresini çözmüş olabilir. Microsoft şimdiden tüm şifreleri değiştirmiş durumda ama yine de en kötü senaryoda, SEA halen bazı elektronik posta hesaplarına ulaşmayı sürdürebilir.

SEA'nin yaptığı düzeydeki saldırılar, temelde herhangi bir veri yok etmeye imkan tanımayan, ufak saldırılar kategorisine giriyor. Böyle saldırıların en büyük etkisi, alakalı firmayı utandırmaktan ileriye gidemiyor ki konu Microsoft gibi bir dev olunca, güvenlik ihlali büyük önem taşıyor. Bakalım SEA tehdidline karşı Microsoft, ilerleyen günlerde ne yapacak.

Okuyucu Yorumları