Microsoft'a gene dava!

Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox 360'ın, oyun diskleri çizdiği gerekçesi ile dava açıldı.

Microsoft'a gene dava

Amerika Birleşik Devletlerinin Florida eyaletindeki bir mahkemede, Microsoft'a dava açıldı. Davanın gerekçesi ise, Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox 360'ın, oyun disklerini çizmesi ve çalışamaz hale getirmesi. Konu ile ilgili kızgınlıklarını dile getiren oyuncular, yardım alamayınca çareyi dava açmakta bulmuşlar gibi gözüküyor.

Kısa süre öncesinde kopya oyun kullanımı yasaklayan ve kopya oyun kullanan oyuncuları, Xbox Live'dan banlayan Microsoft, kendi orijinal oyunlarının çizilmemesi için oyunlarını yedekleyen ve bu yedeklerle oyunlarını oynayan masum kullanıcıları da, Xbox Live hizmetinden men etmişti.

Davanın avukatlarından Jorge Brouwer, konsolun optik okuyucusunun, sürücüleri çizdiği için hak talep etti. Brouwer, Xbox 360'ın duruş pozisyonların göre de, optik okuyucunun, sürücülere zarar verdiğini belirtti.

Microsoft cephesine bakınca, bu davanın pek de ciddiye alınmadığını açıkça görebiliyoruz. Milyonlarca satış rakamına oluşan Xbox 360'da böyle bir sorun olmadığının altına çizen, Microsoft, suçlamaları ve iddiaları kabul etmedi.

Okuyucu Yorumları