Microsoft'a "Nokia kazığı!"

Windows Phone 8 ve Windows 8'in ücretli uygulamaları nasıl "hack'lenir?" Cevap Nokia'dan geldi!

Microsoft'a "Nokia kazığı!"

Son zamanlarda her ne kadar iş birliği içinde görünseler de; bir Nokia çalışanı, iki dev şirketin arasını bozabilir. Justin Angel isimli geliştirici, kişisel web sitesinde yayınladığı makalede, Windows 8 ve Windows mağazasının "açığını" nasıl bulduğunu duyurdu.

Angel "Windows 8 oyunları nasıl hack'lenir" başlığıyla ele aldığı makalede, Windows mağazalarındaki ücretli veya deneme sürümlü oyunları, ücretsiz oynamanın veya para ödemeden tam sürüme çevirmenin yollarını anlattı. Bulduğu yöntemin birçok şeye yaradığını anlatan Angel, örneğin RPG oyunu SoulCraft'tan nasıl ücretsiz oyun içi altın elde edileceğine kadar detay verdi.

Angel ayrıca bu hack'leme yönteminin sadece oyunlar için değil; Windows 8 uygulamaları için de kullanılabileceğini söylüyor: "Bu tarz güvenlik açıkları ve saldırılar her zaman olmuştur ancak çaresi de yok değil. Her başarılı geliştirici, bu saldırı vektörlerini bertaraf edebilir. Eğer Microsoft buna bir çare bulmazsa, bu yapamadığı için değil; istemediği içindir."

Tahmin edileceği üzere, söz konusu makale yayınlandıktan kısa süre sonra Angel'ın web sitesi "erişilemez" hale geldi. Ancak ne Microsoft ne de Nokia şimdiye kadar konuyla ilgili bir açıklama yapmış değil.

Okuyucu Yorumları