Microsoft, Adware savaşını sertleştiriyor!

Microsoft, bilgisayarların başına bela açan bu tehlike için silahlarını çekmeye hazırlanıyor!

Microsoft'tan savaş kararı!

Microsoft, önümüzdeki yıldan itibaren Adware konusunda oldukça sıkı bir politika izleyecek. Technet blog sayfasında yer alan yazıda, Redmond merkezli yazılım devinin potansiyel güvenlik riski oluşturması nedeniyle reklam yazılımlarını engelleyeceği duyuruldu. Şirketin özellikle "man-in-the-middle" (MiTM) tekniğini kullanan programlardan bahsettiği bildiriliyor.

Bu tür yazılımlar kullanıcı izni olmadan proxy aracılığıyla tarayıcılara reklam ve promosyon enjekte edebileceği gibi DNS ayarlarını da değiştirebiliyor. Adware yazılımlarının sisteme kötü amaçlı yazılım yükleme ve hatta casusluk için kullanılabileceği belirtilirken, güvenli olmadıkları vurgulanıyor.

31 Mart 2016 itibariyle proxy veya ağ ayarlarını maniple edecek ya da DNS değiştirme girişiminde bulunacak tüm Adware programları Microsoft tarafından kötü amaçlı yazılım (malware) olarak kategorize edilerek engellenecek. Microsoft bu yazılımlar aracılığıyla gerçekleşebilecek saldırıları ortadan kaldırmak amacıyla, kendi reklam politikasına uymayı, geliştiriciler için zorunlu hale getirecek. Yayınlanan duyuruda Adware kriterlerlerinin güncellendiği bildirilirken şu ifade kullanıldı: "Tarayıcılarda reklam oluşturan programlar yükleme, yürütme, devre dışı bırakma ve kaldırma için sadece tarayıcıların desteklediği genişletilebilirlik modelini kullanmaları gerekecek".

Kısacası seçim ve denetimin kullanıcılara ait olacağı ve şirketin bunu korumakta kararlı olduğu vurgulanıyor.

Okuyucu Yorumları