Microsoft, Android uygulamalarına göz dikti!

MS'in dev planı: Çok yakında Windows ve Windows Phone'da Android uygulamaları çalışabilir!

Windows'ta Android zamanı!

Microsoft, Windows 8 ve Windows Phone 8 uygulamalarını bir araya getirmek istiyor olabilir; ancak başka planları da var. Şirket içinden sızdırılan bilgilere göre Microsoft, Android gibi farklı bir platformun uygulamalarını Windows'ta çalıştırmaya izin verebilir.

Microsoft'un uygulama platformları, iOS ve Android gibi rakiplerinin karşısında hala zayıf kalıyor. Bu dezavantajdan kurtulmak isteyen Microsoft, The Verge'ün raporuna göre Android uygulamalarını Windows ve Windows Phone cihazlarında çalıştırmayı düşünüyor. Ancak Verge'ün kaynaklarına göre Microsoft yöneticileri, böyle bir kararın Microsoft'a uzun dönemde zarar vermesini de istemiyorlar. Benzer bir hamlenin BlackBerry tarafından denenmiş ve başarısız olmuş olması, Microsoft'u düşündüren şeyler arasında.

Ancak Microsoft, elbette BlackBerry değil, çok daha büyük bir şirket. Dahası Nokia'nın Normandy ile Android'li bir cep piyasaya sürmesinden (bununla birlikte bu cepteki birçok Google işlevi kırpılmış olacak) görünüşe bakılırsa pek de rahatsız olmuyor. Bununla birlikte Verge'ün kaynaklarına göre Microsoft, Android için bir "fork" oluşturmanın derdine katlanmak istemiyor. Bunun yerine Android uygulamalarının Windows'ta çalışmasını sağlayacak basit bir çözüm istiyor. Siteye göre Microsoft, bunun için Android uygulamalarını Windows'ta çalıştırmaya izin veren BlueStacks ile çalışabilir.

Okuyucu Yorumları