Microsoft Android virüslerini takip ediyor!

Microsoft, Windows telefonlara sızabilecek virüsleri takip etmek için, yine Android'e güveniyor!

Microsoft'tan Android takibi!

Microsoft, Windows telefonlarına ve tabletlerine musallat olacak virüsleri önceden tespit edip önlem alabilmek için ilginç bir yöntem uyguluyor.

Android ekosistemindeki virüsleri yakından takip eden Microsoft, böylece bu virüslerin Windows'a zıplamak üzere girişimde bulunmasının önüne geçiyor. Hangi uygulamaların ve uygulama geliştiricilerin virüs yayan zararlı uygulamalar geliştirdiğini tespit eden Microsoft, bu uygulamaların ve dolayısıyla geliştiricilerinin Windows ekosistemine girmesine izin vermiyor. Bu sayede, çok sayıda virüs üreticisinin Windows ekosisteminine sızmasını engelleyen veya işlerini zorlaştıran Microsoft, önleyici çabası sayesinde, Windows uygulamalarını virüslerden uzak tutabiliyor.

Microsoft ayrıca, geçtiğimiz günlerde Android uygulamalarının Windows 10'a taşınmasını sağlayacağını duyurmuş ve büyük ilgi toplamıştı. Ancak bu adım, iOS ve Android sistemlerindeki virüslerin de Windows'a bulaşabilmesi tehlikesini doğurduğundan, Microsoft'un Android gözlem timinin üzerine daha fazla iş düşüyor.

Okuyucu Yorumları