Microsoft, Anniversary Update donma sorununu çözüyor

Windows 10'un büyük güncellemesinin ardından PC'niz donmaya başladıysa, yalnız değilsiniz. Ama çözüm de çok uzakta değil...

Anniversary Update'e çözüm geliyor!

Windows 10 Anniversary Update'e yükselttikten sonra donma sorunları yaşıyorsanız, tek başına değilsiniz. Şimdilik sorunun tam bir onarımı yok ancak Microsoft, sorunun neden ortaya çıktığını biliyor ve onarmaya çalışıyor.

Bir Microsoft yetkilisinin firmanın forumlarında açtığı başlığa göre donma sorunu, "işletim sistemi SSD'deyken uygulamalar ve veriler ayrı bir sürücüde saklandığında" oluşuyor. Sorun, bilgisayarınızı güvenli modda açtığınızda ortaya çıkmıyor.

Donma sorunu, güncellemenin yayınlanmasının hemen ardından ortaya çıkmış, internetteki çeşitli forumlarda konu hakkında sorunla karşılaşan kullanıcılar tarafından yüzlerce mesaj yazılmıştı. Microsoft, donma sorununun kaynağını araştırsa da şimdilik onu onaracak bir çözüm sunmuyor. Firma, geçici bir çözüm olarak Windows 10'un önceki sürümüne geri dönebileceğinizi söylüyor.

Önceki Windows 10 yapısına geri dönmek için PC'nizi yeniden başlatın ve oturum açma ekranı açıldığında Shift'te tutarak ekrandaki güç düğmesine tıklayın ve Yeniden Başlat'a tıklayın. Yeniden başlama esnasında Sorun Giderme'yi, Gelişmiş Seçenekler'i seçin ve son olarak Önceki yapıya geri dön seçeneğini kullanın. Sorunla ilgili en son bilgiler için Microsoft Community forumlarındaki bu konuyu takip edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları