Microsoft, Apple kullananların peşinde!

Microsoft, Apple kullanıcılarını kendi tarafına çekmek için yeni bir planı daha devreye soktu!

MS, Apple'cıların peşinde!

Microsoft, Apple'ın eski oyunlarından biriyle MacBook bağımlılarını Surface Book'a çekmek istiyor. MacBook kullanıyorsanız ve Microsoft'un çıkarılabilir ekrana, üst seviye grafik performansına ve etkileyici alüminyum tasarıma sahip yeni cihazı ilginizi çektiyse, Microsoft'un yeni kampanyası geçişinizi kolaylaştıracak.

Microsoft, Surface Book'un donanımının ve performansının en sadık Apple hayranlarını bile etkileyeceğinden emin görünüyor. Öyle ki Surface başkanı Panos Panay, Surface Book'un gelmiş geçmiş en iyi laptop olduğunu ileri sürüyor. Yöneticiye göre notebook, Apple'ın amiral gemisi laptop'una göre yüzde 30 daha yüksek performans sunuyor.

Performans ve donanım, işin sadece bir tarafı. Microsoft, parmak hareketleriyle kaydırmak, önemli dosyaları ve belgeleri Windows'a taşımak gibi belirli görevleri yaparken yabancılık çekmeyeceğinizin üzerinde duruyor. Mikro-site, Surface Book'u bir laptop olarak tanıtıyor ve belirli işlemleri nasıl yapacağınızı gösteriyor.

Microsoft, Apple kullananların peşinde!

Firma, OS X'teki bazı uygulamaların Windows'taki alternatiflerini de vurguluyor. Örneğin Mac'teki iMessage ve FaceTime'ın yerini Windows'ta Skype alıyor. Safari'nin yerine Windows'ta Microsoft Edge geçerken Mac App Store'un yerini Windows Store dolduruyor. Microsoft, önemli dosyaları Mac'ten PC'ye nasıl taşıyacağınızı anlatan kılavuzlar da sunuyor. Firmanın tüm bunları anlatım tarzı, Apple'ın 2002'de TV'de yayınladığı Mac reklamlarını andırıyor

Bugün satışa sunulmaya başlanan Surface Book, Microsoft'un laptop kategorisini baştan icadını temsil ediyor. Surface Book'un en önemli dezavantajı ise yüksek fiyatı olacak gibi görünüyor. En iyi yapılandırmaya sahip Surface Book'un fiyatı 3.200 dolara kadar çıkıyor. Microsoft'un yeni Surface Pro 4'ü de bugün satışa sunuluyor.

Okuyucu Yorumları