Microsoft'un büyük ArGe atağı!

Microsoft'un yaptığı dev yatırımla 4. sırayı aldığı bu listede, Apple ilk 20 içinde bile değil!

Microsoft'tan büyük yatırım!

Microsoft'un akıllı telefonlardan Visual Studio'ya kadar pek çok farklı teknoloji ve donanım ürünleri üretmekte olduğunu biliyoruz. Ancak bu ürünlerin üretilmesi için araştırma ve geliştirme alanında (R&D veya ArGe) büyük bir çaba harcanarak yeni teknolojiler geliştirilmesi ve var olan teknolojilerin bir adım daha ileri götürülmesi gerekiyor.

Bu yüzden de ArGe harcaması söz konusu olduğunda Microsoft'un oldukça büyük harcamalar yaptığını görmekteyiz. Öyle ki, PWC'nin yayınladığı bir rapora göre, Microsoft şu anda Google, Amazon ve hatta Apple'dan daha fazla parayı araştırma ve geliştirme alanında harcamakta. Microsoft, 2014 yılında bu alan için 10.4 milyar dolar harcamış durumda fakat bu miktar firmayı, yine de 20 firmadan oluşan listenin ancak dördüncü sırasına taşıyabiliyor.

Volswagen, Samsung ve Intel, sıralamada Microsoft'un önüne geçen firmalar. Google listede dokuzuncu sırada yer alırken, Apple ilk 20 firma arasında yer almıyor.

Ancak, her ne kadar Apple bu listede yer almasa da, PWC tarafından ardı ardına iki yıl boyunca yılın en yenilikçi firması listesinin tepesinde duruyor. Google ve Amazon ilk üçteki diğer isimleri oluştururken, Microsoft ise bir önceki yıldaki yedincilik konumundan sekizinciliğe düşmüş durumda. Microsoft'un yaşadığı bu düşüşün sebebi ise büyük ihtimal ile Tesla'nın dokuzunculuktan beşinciliğe gerçekleştirdiği sıçrayış.

Tabii ki bu "yenilikçilik listesinin" oldukça göreceli olduğunu söylemek mümkün. Microsoft'un sahip olduğu pek çok teknolojiyi açık kaynaklı hale çevirmesi ve her ürünü ile platformlar arası çalışmaya başlaması oldukça "yenilikçi" sayılabilecek hamleler ancak PWC bu düşünceye katılmıyor gibi görünüyor.

Bir firma ArGe yatırımı yaptığında, içinde olduğu günün yerine geleceği düşünüyor ve "çılgın fikirler" ile şansını deniyor denilebilir. Microsoft ve diğer firmaların bu alana hatırı sayılır yatırımlar yapmaları da, geleceklerini ne kadar düşündüklerini göstermekte...

Okuyucu Yorumları