Microsoft artık kendi kalemlerini üretecek!

Microsoft, birlikte çalıştığı şirketleri satın alma geleneğine bu önemli şirketle devam ediyor!

Microsoft onu da satın aldı!

Surface Pro 3'te ve Surface 3'te kullanılan Surface Pen'in arkasındaki isim N-trig'in, Microsoft tarafından satın alındığı doğrulandı.

Surface blogu üzerinde açıklanan anlaşma, şirketin ve dolayısıyla gelişmiş dijital kalem teknolojisinin Microsoft'un bir parçası olmasını sağlamakta ve iki firmanın Microsoft ürünlerinde kullanılan teknoloji için yıllar boyu beraber çalışmalarının beklenen sonucu olarak değerlendirilmekte. Bu anlaşma hakkındaki ilk söylentiler, Microsoft'un 200 milyon dolar civarında bir ödeme yaptığını ve N-trig'in 190 çalışanının Microsoft'un İsrail ofisine taşınacaklarını belirtmekteydi.

Microsoft'un Surface donanım grubu lideri Panos Panay'ın Wall Street Journal'a söylediğine göre, Surface Pen, Surface Pro 3 ile beraber "devasa bir kullanım artışı" yaşadı. Bu açıklama da, N-trig'in DuoSense teknolojisinin üründe kullanılmaya başlanmasının ardından gerçekleşmiş durumda.

Microsoft'un N-trig sayısallaştırma teknolojisi, şu anda Wacom ile yarışmakta. Microsoft, daha önce Wacom'un kalem teknolojisini Surface Pro ve Surface Pro 2'de kullanmıştı. Wacom'un şu andaki yatırımcısı ise Samsung ve firma, Wacom'un teknolojisini Galaxy Note serisinde kullanılan S Pen üzerinde kullanmakta.

Bununla beraber Windows 10'un büyük bir parçası olacak olan el yazması özelliği ve yeni açıklanan Edge tarayıcısı birleşince, Microsoft'un N-trig'i satın almasının kaçınılmaz olduğu da ortaya görülüyor. Bakalım kalem savaşından kim galip ayrılacak...

Okuyucu Yorumları