Microsoft, ATP güvenlik hizmetini duyurdu!

Microsoft, Windows Defender tabanlı yeni hizmetini resmi olarak duyurdu!

Windows Defender gelişiyor!

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10, geçen ay ABD Savunma Bakanlığı'nın 4 milyon bilgisayarını Windows 10'a yüklemesinin ardından büyük bir güvenoyu almıştı. "Şimdiye kadarki en güvenli platform" olma iddiasını sürdürmek isteyen Microsoft, şimdi de Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) hizmetini duyurdu.

ATP Microsoft'un tanımıyla, "geçmişte savunma sistemlerini geçmeyi başaran tehditleri algılamaya yardımcı olacak ve kuruluşlara uç noktalardaki gedikleri incelemek üzere gerekli bilgileri ve önerileri sunacak". Windows 10'la bütünleşik olarak sunan güvenlik işlevlerini kullanan ATP, bulutun gücünü arkasına alarak zararlıları taramaktan öteye gidecek ve kurumsal sistemlerdeki sıradışı etkinliği tanımlamaya bulacak.

Tehdit ve saldırıların algılanmasının ardından ATP sayesinde bulgular hızla incelenebilecek ve hangi sistemlerin veya verilerin açığa çıkmış olabileceği, çözüm için neler yapılabileceği belirlenebilecek.

ATP, Windows 10 ile bütünleşik araçları kullandığından ve bulut üzerinden güçlendirildiğinden, Windows 10 kullanan kuruluşlar, hizmete ayak uydurmak için yüksek maliyetli altyapı yatırımları yapmak zorunda kalmayacaklar. Hizmet sürekli olarak güncellendiğinden uzun vadede paradan büyük bir tasarruf sağlayabilecek.

ATP şu an 500 bin uç noktayı korumakta kısıtlı olarak kullanılıyor. Microsoft, hizmetin bu sene daha çok kuruluşa sunulacağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları