Microsoft Band'ın 5 özelliği!

Microsoft'un yeni kol bandı hakkında bilmeniz gerekenleri 5 maddede sıraladık!

5 maddede Microsoft Band!

Microsoft, yeni tanıttığı Band ile giyilebilir teknolojiler bölgesine resmi olarak giriş yaptı. Band'ı kolunuza takabileceğiniz diğer adım ölçer bantlardan farklı yapan birkaç önemli yönü var. Firmanın yeni ürününü yakından tanımak istiyorsanız, işinizi kolaylaştırmak için Band'ın en önemli 5 yönünü sıralıyoruz.

1. Band nedir?

Microsoft Band, renkli dokunmatik TFT ekrana sahip, 64GB dahili depolama ve ARM Cortex M4 MCU işlemciyle beraber gelen bir bant. Cihazın içerisinde şu 10 sensör bulunuyor: 3 eksenli ivmeölçer, denge çarkı, GPS, ortam ışığı sensörü, ten sıcaklığı sensörü, UV sensörü, kapasitif sensörü, mikrofon ve galvanik deri cevap sensörü.

Band, kolunuzdan epostalarınıza, takvime, sosyal ağlara, gelen çağrılara bakmanıza ve alarm işlevini kullanmanıza da izin veriyor. Windows Phone 8.1'li bir telefona sahipseniz, Cortana'yı kolunuzdan kullanabilirsiniz.

2. Microsoft Health platformu

Band'la birlikte Microsoft'un yeni sağlık plaftormu ortaya çıkıyor. Microsoft Health, farklı sağlık ve fitness cihazlarından gelen bilgileri, bulutta, tek bir konumda saklıyor. Hareketlerinizi izleyen sistem, size farklı çalışma planları ve uyuma rutinleri önerebiliyor.

Fiyat ve çıkış tarihi

Fiyat ve çıkış tarihi

3. Fiyat ve çıkış tarihi

30 Ekim'de kısıtlı sayıda MicrosoftStore.com'da ve gerçek Microsoft Store'larda satışa sunulan cihazın ABD fiyatı, 199 dolar. Bandın ne zaman diğer ülkelere geleceği ise henüz belli değil.

4. Uyumluluk

Microsoft Band, Windows Phone 8.1, iOS 7.1 ve 8, Android 4.3-4.4 gibi platformlarla Bluetooth üzerinden çalışacak. Cortana gibi bazı özellikler ise Windows Phone'a, veri bağlantısına veya Wi-Fi bağlantısına ihtiyaç duyuyor.

5. İlk karşılaştırma

Band biraz pahalı da olsa çok sayıda sensörle gelmesi ve uyarı özellikleriyle rakiplerine avantaj sağlayabilir. Microsoft Band, aslında Samsung Gear Fit'e benziyor ancak çapraz platform desteği, GPS işlevi ve daha hafif görüntüsüyle avantajlı gibi görünüyor. Microsoft'un yeni sağlık platformu ve cihazın hakkınızda bilgi edinip öğrenebilmesi, buna göre önerilerde bulunabilmesi bizce önemli artılar.

Okuyucu Yorumları