Microsoft beş güncelleştirme getiriyor

Aylık güncelleştirme günü yaklaşmakta. Microsoft beş farklı yamayı sumayı planlıyor...

Eylül yama günü

Yaklaşmakta olan 11 eylül Salı yama gününde Microsoft, beş adet yamayı halka sunmayı planlıyor. Bu güncelleştirmelerin bir tanesinin güvenlik derecesi "kritik" diğer dördünün derecesi "yüksek".Microsoft beş güncelleştirme getiriyor

Tehlike potansiyeli: Kritik
Kritik derecesine sahip olan yama aslında Windows 2000 Servis Paketi 4'ü ilgilendiriyor. Saldırganlar bu açığı kullanarak sisteme zararlı kodu sızdırıp çalıştırabiliyorlar.


Diğer dört güncelleştirme "yüksek" derecesine sahip ve Windows 2000 Servis Paketi 4 yanında Windows XP Servis Paketi 2, Windows Server 2003 Servis Paketi 1 ve aynı zamanda Windows Server 2003 x64 Edition (Servis Paketi 2 de dahil), Windows Vista ve Windows Vista x64 Edition, MSN Messenger versiyonları 6.2, 7.0, 7.5 ve 8.0 (Windows Live Messenger) programlarını da etkiliyor. Son olarak Microsoft Sharepoint ve Visual Studio .Net yazılımlarının farklı sürümleri de etkileniyor.

İsmi geçen yazılımları kullananların güncelleştirmeleri yüklemeleri tavsiye ediliyor. Bu işlem otomatik güncelleştirmeler üzerinden, update.microsoft.com sitesinden veya Microsoft Baseline Security Analyzer yazılımı ile gerçekleştirilebiliyor.

Windows Kötü Yazılımları Temizleme Aracı
Güvenlik güncelleştirmelerine paralel olarak Microsoft Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı'nın güncelleştirilmiş bir sürümünü indirmeye sunacak.

Download: Windows Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı

Okuyucu Yorumları