Microsoft, Bing Bot üzerinde çalışıyor!

Microsoft, sizinle konuşabilen asistanlarının veya "bot'larının" arasına bir yenisini ekliyor!

Microsoft'un yeni "bot'u"

Sohbet bot'larının sıkça konuşulduğu bir dönemden geçiyoruz. Yapay zeka ürünü bu yazılımlar, insanlar gibi konuşarak Facebook'un ve Google'ın hizmetlerine yeni bir boyut ekliyorlar. Şimdi ise Microsoft, "Bing Concierge Bot" ile ihtiyacınız olduğunda yardımınıza yetişecek bir işlev sunmak istiyor.

Detayları bir iş ilanında görünen Bing Concierge Bot, ihtiyaç duyabileceğiniz işlevleri yerine getirmek üzere mesajlaşma uygulamalarınızın içerisinde yaşayacak. İş ilanındaki bir örnekten, işlevin restoran rezervasyonu yapmak için kullanılabileceği anlaşılıyor. Microsoft, iddialarla ilgili herhangi bir açıklama yapmasa da, burada geliştiriciler için oluşturduğu bot framework'ü, işlevin gerçek olduğuna dair yeterince ipucu veriyor.

İlan, işlevin "insan asistanların yapığını yapacağını" ve "kullanıcının sıradan işlerini onun yerine gerçekleştireceğini, görevleri otomatik olarak tamamlayacağını" söylüyor. Kullanıcılar, yardımcı ile doğal bir dille konuşabiliyorlar. İşlev yeteri kadar bilgi topladığında, görevleri otomatik olarak yerine getirmeye başlıyor.

Okuyucu Yorumları