Microsoft bir önemli ismi daha kaybetti...

Microsoft'un bir önemli ismi daha, açıklama bile yapmadan yazılım devini terk etti!

Microsoft'ta bir kayıp daha!

Microsoft'un yeniden yapılanma süreci içerisinde geçtiğimiz aylarda binlerce kişi işten çıkarılmıştı. İşlerine son verilen 18.000 kişinin yanı sıra, Nokia'nın eski CEO'su Stephen Elop'un da firmadan ayrıldığını görmüştük. Bu işten ayrılma, yönetim ekibindeki ciddi değişikliklerin sonucu olarak ortaya çıkarken, bu değişiklikler çerçevesinde Windows and Devices grubu yeni bir forma kavuşmuştu.

Firmanın geneline yayılan değişiklikler, diğer yöneticilerin de çekilmelerine rahatlıkla sebep olabilmekte. Bunun bir örneği de Microsoft'un iletişim yöneticisi Jonathan Adashek'in durumunda gözlemlenebiliyor. Adashek, Microsoft'tan ayrılarak Nissan'a katılmaya ve baş iletişim görevlisi olarak görev almaya karar vermiş durumda. Adashek yeni konumunda yarın göreve başlayacak ve ailesel sebeplerden dolayı ABD'ye dönmeye karar veren Jeff Kuhlman'ın yerini alacak.

Her ne kadar Adashek'in neden Microsoft'tan ayrılmaya karar verdiğine dair bir açıklama bulunmasa da, yeni görevinin Microsoft'taki görevi ile neredeyse aynı olacağı söylenebilir. Adashek'in Nissan'daki görevlerinin arasında firma içi iletişimi yönetmek de yer almakta.

Adashek, daha önceleri hükümet görevlerinde de yer almıştı ve bunların en belirginlerinden birinin, 2004 ABD başkanlık yarışında demokrat John Kerry'nin strateji uzmanı olarak görev alması olmuştu. 20 yılın üzerindeki tecrübesi ile Adashek, bir iletişim yöneticisi olarak her firma için oldukça değerli bir çalışan olarak değerlendirilebilir.

Adashek'in yeni görevi için Nissan'ın Yokohama, Japonya'daki merkezine gitmesi beklenirken, Microsoft'ta boşalan koltuğa kimin geçeceği henüz belli değil...

Okuyucu Yorumları