Microsoft, Bir Süreliğine "En Değerli" Oldu

Microsoft, kısa bir süre için de olsa Apple'ı geçerek "dünyanın en değerli firması" haline geldi!

Microsoft, Apple'ı geçti!

Apple, son iPhone modellerini piyasaya sürdüğünden bu yana bir düşüş içerisinde ve firma dün, "dünyanın en değerli firması" unvanını kısa bir süreliğine Microsoft'a verdi.

Apple, Ağustos itibariyle Amazon, Google ve Microsoft gibi teknolojinin ağır toplarını geçmişti ve 1 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşmıştı. Ancak geçen aylar içerisinde birçok şey değişti ve Apple, tüm gücüne rağmen yeni iPhone'u beklediği başarıya ulaştıramadı. Bu gelişmenin devamında firmanın ve tedarikçi ortaklarının hisseleri de değer kaybetti. Apple'ın 2018'in iPhone'larının üretimini kısmak zorunda kaldığını da hatırlatalım.

"Ucuz" iPhone XR'nin hayal kırıklığı yaratmasını hesaba kattığımızda, Apple'ın değer kaybetmesi şaşılacak bir durum değil. Firmanın pazar payı dün kısa bir süre için 812,6 milyar dolara geriledi ve Microsoft'un 812,93 milyar dolarlık piyasa değerinin gerisine düştü. Böylece Microsoft, bir günden kısa da olsa dünyanın en değerli firması oldu.

Microsoft, tüketiciler arasında Apple kadar popüler olmasa da firmanın bulut altyapı hizmetleri, yapay zeka ve diğer alanlardaki işleri, ona büyük bir değer kazandırıyor. Firma bu senenin başlarında, son üç yılda ilk kez Google'ın değerini geçmişti. Microsoft, şu an itibariyle Amazon'un da önünde bulunuyor. Yani Microsoft, Windows Phone'lu telefonlar gibi bazı cihazlarında ciddi başarısızlıklar yaşasa da, diğer alanlardaki gücünü büyütmeyi sürdürüyor.

Okuyucu Yorumları