Microsoft bu işe çok üzülecek

HP ve MS birlikte çalışacaktı; ortaya süper bir Win 7 harikası çıkacaktı. Yoksa hepsi yalan mı oldu?

Microsoft bu işe çok üzülecek

Dünkü haberimizde, Microsoft'un uzun zamandır dedikodusu yapılan Courier isimli tableti üretmekten vazgeçtiğini duyurmuştuk. Ama asıl bomba, bu haberden kısa bir süre sonra patladı: Steve Ballmer'ın, iPad tanıtımından hemen önce apar topar tanıttığı ve bol bol övdüğü, HP'nin Windows 7'li tableti Slate de doğmadan ölen cihazlar kervanına katılmak üzere olabilir. En azından TechCrunch sitesinin haberi bu yönde.

TechCrunch'ta yayınlanan habere göre, HP Slate projesinden vazgeçti. Bunun nedeni ise, yine TechCrunch'a göre, Windows 7'nin tablet için uygun bir işletim sistemi olmadığını düşünmeleri. Site, bu bilgiyi HP'ye çok yakın kaynaklardan aldığını söylüyor, ama ayrıntı vermekten kaçınıyor.

Slate'i vuran gerçek neden ne olabilir?

Slate'i vuran gerçek neden ne olabilir?

Eğer Slate projesi gerçekten iptal edildiyse –ki HP'den ya da Microsoft'tan bir yalanlana gelmediğine göre iptal edilmiş gibi görünüyor- bunun nedeni HP'nin Palm'i satın alması olabilir. HP, Palm'in mobil işletim sistemi WebOS'un mobil cihazlar için mükemmel bir seçenek olduğunu düşünüyor ve bundan sonraki projelerini WebOS üzerine kurabilir. Ayrıca ARM tabanlı cihazlar üzerinde çalışmak istedikleri de bilinen bir gerçek.

Sonuçta iPad yine rakipsiz kalmış gibi görünüyor. Bakalım önümüzdeki günlerde, tablet piyasasında daha neler göreceğiz...

Okuyucu Yorumları