Microsoft bu ismi neden aldı?

Microsoft'un telif haklarını aldığı bu kelime, aslında dünya üzerinde yok!

Microsoft'tan bir garip isim!

Telif hakları teknoloji dünyasının vazgeçilmez bürokratik işlerinin en başında geliyor. Pek tabi telif hakkı olmadan, herhangi bir ürüne "benim" demek imkansız ama geçen zaman içerisine öyle ilginç telif haklarının alındığına şahit olduk ki artık bazılarına şaşırmıyoruz bile...

Microsoft'un birkaç gün önce ABD Patent ve Marka Ofisi'ne yaptığı başvuru sonucu "Tailgaming" isim haklarını aldığı ortaya çıktı. Esasen böyle bir tanım bulunmamakta ama öyle görünüyor ki birileri özellikle Güney Amerika'da daha sık gözlemlenen, herhangi bir büyük Amerikan futbol oyunu öncesinde maç dışarısına kamyoneti ile gelen, mangalını kuran ve bir yandan birasını yudumlarken, diğer yandan da muhabbet eden insanları niteleyen "tailgating" tabirini çok daha farklı bir şekilde yorumlamış.

ABD Patent ve Marka Ofisi'ne yapılan başvurudaysa, Microsoft tarafından "tailgaming" isminin "Sosyal eğlence amaçlı etkinliler düzenlemek ve yürütmek" kavramını işaret etmesi istenmiş. Hal böyle olunca da ismin alınma sebebinin, Xbox One'nın çıkışında kullanılacak olan, farklı bir etkinliği işaret ettiği düşünülmeye başlandı. Özellikle Microsoft'tan Larry Hryb'nin yakın zaman önce paylaştığı Xbox One Test cihazının işlevi, tailgaming ile fazlasıyla alakalı gibi gözükmekte.

Okuyucu Yorumları