Microsoft, bu sefer de "sekizledi!"

Xbox One, PS4 karşısında tüm kozlarını oynuyor... İşte Microsoft'un verdiği "sekizleme" kararı!

Microsoft, "sekizledi!"

İlk tanıtımlarından bu yana, yarışa tam gaz devam eden Microsoft ve Sony, öyle görünüyor ki hiçbir zaman durmayacak... Son iki seferdir hamle yapan Microsoft tarafıysa, yine yerinde durmadı ve çok eskilerden beri alıştığımız, iki kontrol kolu desteğini, sekize çıkaracağını beyan etti.

2000'li yılların başında üretilen ve PS2'ye takılan bir çoğaltıcı aracılığı ile, geleneksel iki kol kavramı dörde çıkartılabiliyordu ama daha önce hiçbir konsol, sekiz oyuncu desteğini verememişti. Nitekim Microsoft bunu mümkün kılmayı başardı. Kendi ürün sitesi olan Xbox.com üzerinden yapılan açıklamaya ek olarak, yeni kablosuz Xbox One kollarının mesafesinin de arttırıldığı ve artık uzak mesafelerde bile gönül rahatlığı ile oyun oynanabilmesine imkan tanınacağı bilgisi de geldi. Sony ise, PS4'te en fazla dört adet DualShock kullanımına izin veriyor.

Xbox One kutusundan bir adet çıkacak olan oyun kolu, an itibarı ile 59.99 dolardan ön siparişe açılmış durumda. Bu arada Microsoft'un, bu kolların 2014 yılı bitmeden PC sürücü desteğine de sahip olacaklarını dile getirdiğini unutmamak lazım.

Okuyucu Yorumları