Microsoft bu sefer neyi kaldırdı?

Windows 8 ile de gündeme gelen bu büyük değişiklik, meğerse "çaktırmadan" Xbox One'a da aktarılmış!

Xbox One'da bir eksik var!

Uzun zaman sonra karşımıza çıkan Xbox One, kimilerini sevindirdi, kimilerini hiç mi hiç mutlu etmedi. Birçok yenilik ile son kullanıcının karşısına çıkmaya hazırlanan yeni jenerasyon konsol, aslında en büyük değişikliklerden birisini oyun kolu üzerinde yapmış durumda.

Artık Xbox 360'dan alıştığımız "Back" ve "Start" tuşları yerine, "View" ve "Menu" tuşlarını göreceğiz. Eskiden bulunan tuş takımı ile aynı yerde bulunacak olan yeni tuşların en büyük özelliği, çok daha farklı işler için kullanılacak olmaları. Microsoft'un bir internet sitesine verdiği açıklamaya bakılırsa, "view" tuşu aracılığı ile görüş modeli değiştirilebileceği gibi, aynı zamanda da oyunlar ve uygulamalar hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabileceğiz. "Menu" ise içeriğe özel menüleri güz yüzüne çıkaracak ki buradaki esas amaç kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarmak.

View tuşunun olası yardımları arasında, rol yapma oyunu oynarken direk olarak haritayı görebilmek, FPS oynarken sıralamayı ön plana çıkarmak ve aynı zamanda konsol kullanıcılarının, kullanıcı arabirimlerine daha rahat erişmeleri sağlamak yer alacak. "Menu" aracılığı ileyse oyun içi menülere ulaşabilecek, yeniden oynatılabilir video opsiyonlarına yakından bakabilecek ve aynı zamanda konsol kullanıcı arabirimine ulaşabileceğiz.

Windows "Başlat" düğmesini ilk olarak Windows 8 ile birlikte ortadan kaldırmıştı. Birçokları tarafından tepki gören bu karar, Windows 8.1 ile "Başlat" menüsünün yeniden sisteme dahil edileceği hakkında dedikodulara yol açtıysa da öyle görünüyor ki Microsoft, güncellemeye sadece basıldığında Metro ekranını açan bir Başlat düğmesi eklemekle yetinecek.

Okuyucu Yorumları