Microsoft CEO'ları Vista'yı şikayet ederse...

Microsoft deşifre oldu: Windows Vista'dan kendi yöneticileri bile şikayetçi!

Microsoft bile dertli

Amerika'da mahkemeden dolayı ortaya dökülen yazılım devi Microsoft'un gizli e-mail'lerine göre Microsoft'un kendi yöneticileri bile Windows Vista'yı düzgün şekilde çalıştırmak için oldukça fazla uğraş vermiş.

Geçen sene üretilmeye başlanan sözkonusu işletim sistemi, yazılım ve donanımlarla uyum problemi çekiyordu. Pek çok bilgisayar daha Vista'nın ilk çıktığı zamanlar Vista'yı tam olarak çalıştırmasalar bile ürünlerinin üzerine "Vista uyumludur" ibaresini koymuşlardı.

Vista'nın kusursuz çalışabilmesi için pek çok bilgisayarın ve
bileşenlerinin güncellenmesi gerekliydi. Ancak Vista piyasaya sürüldükten çok sonra bu sorunlar yokolmaya başladı. Mahkemede ortaya dökülen Microsoft'un bu gizli mailleri de
gösteriyor ki aslında Vista'yla sorun yaşayan yalnız şirketin
müşterileri değil, aynı zamanda kendileri de bu dertten muzdarip.

Şirketin bir diğer sorumlusu Steven Sinofsky de ev yazıcısını Vista altında çalıştırmakta oldukça zorlanmış. Snofsky sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok iyi bilgisayar sistemine sahip olduğuna inanan insanlar Vista altındayken donanımlarının yetersiz olduğunu göreceklerdir."

Problem yaşıyoruz

Problem yaşıyoruz
Microsoft yöneticileri kendi ürettikleri Vista'yla problem yaşıyorlar.

Microsoft yöneticilerinden Jon Shirley, Epson yazıcısıyla Nikon tarayıcısının Vista altında problem çıkardığını dile getiriyor ve bu nedenle kendi sistemini Vista'ya terfi ettirmeyi şimdilik düşünmüyor.

Bu e-maillerden de anlaşılacağı üzere şirket yöneticileri kendi
ürettikleri Vista ile problem yaşarlarken, son kullanıcılar yeni bir bilgisayar alırken 'Vista uyumludur' ibaresini görüyorlar.

Vista'nın kendini pazarlarken sunduğu en önemli özelliklerden Aero aslında yeni bir grafik arayüzü. Apple'ın MacOS X'ine benzese de, Aero ancak en güncel grafik kartlarıyla çalışabiliyor.

Microsoft'un sözcüsü Jack Evans'ın görüşü ise şöyle: "Bu mailler sayesinde çalışanlarımız durumun farkına vardı ve bundan sonra ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum."

Okuyucu Yorumları