Microsoft Çin'den çıkar mı?

Steve Ballmer, Google-Çin gerginliğinin üzerine, dünya devi Microsoft adına açıklama yaptı!

Microsoft Çin'den çıkar mı?

Google'ın aksine Microsoft, Çin ile olan ilişkilerini yeniden gözden geçirmek istemiyor. Firma aynen eskisi olduğu gibi Çin Halk Cumhuriyeti'nde faaliyet göstermeye devam edecek ve orada geçerli olan yasalara uyacak.

Bu açıklamayı Microsoft şefi Steve Ballmer, ABD başkanı Barack Obama'yla buluşmasından sonra yaptı. Ballmer buluşma öncesinde Reuters haber ajansına Google'ın siber saldırılar nedeniyle Çin'den çekilmesinin Microsoft için bir tartışma konusu olmadığını açıkladı. Microsoft şefi şu cümleyi sarf etti: "Her gün birçok saldırı oluyor. Sıra dışı bir durumun olduğuna inanmıyorum. Bu yüzden verilen tepkiyi anlamıyorum."

Google salı günü kendi web günlüğünde Çin tarafından talep edilen sansür ilkelerine uymayacağını açıkladı. 2009 aralık ayında içinde Google'ın da bulunduğu 20 firmaya "gelişmiş ve hedefli" saldırılarda bulunuldu. Saldırılarda ele geçirilmek istenen bilgilerin özellikle Çin insan hakları militanlarıyla ilgili olduğu iddia ediliyor. Google'a göre bu siber saldırılar kesinlikle Çin'den gerçekleştirildi.

Okuyucu Yorumları