Microsoft, Cortana'yı otomobillere taşıyacak

Microsoft, Cortana sanal asistanını çok farklı bir alana daha taşımaya hazırlanıyor!

Cortana için yeni planlar!

Sanal asistan Cortana'nın Microsoft hizmetlerinin en önemli parçalarından bir olduğu artık sır değil. Akıllı kişisel asistan Windows 10 ve Android ekosistemi ile büyük bir genişleme yaşarken, Cyanogen OS entegrasyonuyla yaygınlaşmaya devam ediyor. Apple'ın mobil işletim sistemi iOS için de kullanıma sunulması beklenen Cortana çok yakında farklı bir platformda da karşımıza çıkacak.

Microsoft, Cortana'yı otomobillere taşıma konusunda çalışmalar yapıyor. Taipei Times kaynaklı haberlere göre şirket Tayvanlı firmalar ile ortak bir çalışma yaparak Cortana kullanan prototip bir araç hazırlamış durumda.

Sanal asistanın otomobille nasıl bir etkileşimde bulunacağının detayları açıklanmazken, prototipin navigasyon yönlendirmeleri ve bildirimleri HUD (heads-up display) şeffaf ekran teknolojisi ile ön cama yansıtacağı belirtiliyor.

Yeni projede Microsoft ile işbirliği yapacak otomobil üreticileri henüz kesinlik kazanmazken, çalışmanın Windows otomobil konsepti BUILD 2014 projesinin bir tekrarı olabileceği ifade ediliyor.

Okuyucu Yorumları