Microsoft da artık kendisini tutamadı

Pek çok dev firmanın büyük önem verdiği bu alanda, artık Microsoft'un da bir cihazı olacak!

Sıra Microsoft'a geldi!

Giyilebilir teknoloji ürünleri son bir yıldır revaçta. Dev firmaların hemen hepsi, yeni açılacak olası giyilebilir teknoloji pazarında kendisine iyi bir yer edinme peşinde. Ve şimdi, yeni gelen haberlere göre Microsoft da bu yarıştan ayrı kalmaya pek niyetli değil...

Firma şimdiden VR (Sanal gerçeklik) gözlükler hakkında 80'den fazla patent için başvuru yapmış durumda. Yayılan dedikodulara bakılacak olursa, bu ürünlerin birçoğu Xbox One ile ya da Xbox One'da kullanılan teknolojilerle alakalı. Bir internet sitesi üzerinden yayınlanan raporda, Microsoft yeni VR gözlük teknolojisi için tedarikçi konumunda bulunan Osterhout Design Group'a 150 milyon dolarlık ödeme yapmış durumda.

2012 yılında sızdırılan Xbox ürün haritasına baktığımızda, gelecekte üretilecek "Kinect Shades" isimli bir gözlük ile zaten karşılaşıyoruz. Yayınlandığı zaman herkesin merakını uyandıran bu yol haritasına göre, bahsi geçen gözlüğün yazılım geliştirme kiti, 2014 yılında yapımcılara yollanacaktı. Microsoft'un sanal görüntü gözlüğü hakkındaki dedikoduların yayılmasının, Sony'nin GDC 2014 esnasında gözler önüne serdiği kendi VR seti olan Project Morpheus'dan sonra başlamasıysa bir hayli ilgi çekici.

Okuyucu Yorumları