Microsoft dağıtıcısını seçecek!

Yazılım devi Microsoft, Türkiye'deki dağıtımcısını seçecek. İşte ISVR hakkında detaylı bilgiler...

Microsoft ortağını seçecek!

"Türkiye Bilişimle Kalkınıyor" vizyonu doğrultusunda yerel yazılım ekonomisinin gelişmesini destekleyen Microsoft, bağımsız yazılım geliştirenlere ayrıcalıklı koşullar sağlayan yazılım lisanslarının ülke çapındaki dağıtımını bundan sonra bir distribütör kanalıyla yapacak.

Bağımsız Yazılım Geliştirici Ayrıcalığı (ISVR-Independent Software Vendor Royalty) lisansları, bütün dünyada yazılım geliştiren bağımsız kuruluşların Microsoft teknolojileri ve yazılımlarını çok özel ve ekonomik şartlarda kullanmasını sağlıyor.

Bu lisansa sahip yazılımevleri, Microsoft'un yenilikçi geliştirme araçları ve yazılımlarından olduğu kadar Microsoft'un yazılım mühendisliği uzmanlığından ve teknik desteğinden yararlanarak kendi bağımsız ürün ve çözümlerini geliştirebiliyor.

Microsoft Türkiye, yeni mali yılda başlayacak uygulama için atayacağı kanal iş ortağının ISVR lisanslarının Türkiye genelinde başarıyla yönetimini, ISVR lisansı sahibi şirketlere destek vermesini ve bu şirketlerin pazarlama ve gelişimleri için belli bir yatırım yapmasını hedefliyor.

Yerel yazılım ekonomisine yatırım

Yerel yazılım ekonomisine yatırım

Yerel yazılım ekonomisine yatırımlarını sürdüren Microsoft Türkiye, ülkemizde kayıtlı 1.300'ü aşkın yazılmevine erişim sağlayarak, Türk yazılım sektörüne dünyanın en gelişmiş yazılım geliştirme araçlarını en uygun şartlarda sunuyor.

Şu ana kadar yapılmış olan çok sayıda ayrıcalıklı lisans anlaşması sayesinde Microsoft teknolojilerini ürünlerinde kullanma olanağı bulan yerel yazılımevleri çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere katma değerli çözümler sağlayabiliyor.

Microsoft Bağımsız Yazılım Geliştirici (ISV) kavramı, belli bir donanım üreticisi veya bir bilgisayar sistemine bağlı olarak yazılım veya çözüm geliştiren yazılımevlerini tanımlarken, bu tür şirketlerin gelirlerinin en az % 30'unun geliştirdiği çözümün lisans satışlarından elde etmesi bekleniyor.

Bağımsız Yazılım Geliştirici Ayrıcalığı Lisans Programı (ISVR) ise anlaşmalı yazılımevinin kendi bağımsız yazılım veya çözümüne Microsoft'un lisanslanmış ürünlerini entegre etmesini ve ortaya çıkan son ürünü kullanıcıya lisanslayabilmesine olanak veriyor.

Distribütör seçimi için kriterler

Distribütör seçimi için kriterler

Microsoft Türkiye, ISVR başvurularında bir ön eleme sistemi uygulayacak. Başvuruları, iş geliştirme, erişim kapasitesi ve kaynak yeterliliği gibi bazı temel kriterler bazında inceleyecek olan yetkililer, özellikle adayların bölgesel veya ulusal çapta faaliyet gösterebilme becerisini, büyük yazılımevleriyle ilişki düzeyini, kanalı geliştirmek için kullanabileceği satış ekibini ve programa kaç yazılımevini dahil edebileceği ve operasyonlar için tam ya da yarım zamanlı personel çalıştırıp çalıştıramayacağı gibi konuları değerlendirecekler.

Ön elemeyi geçen adaylar daha sonra detaylı bilgilendirme toplantısına davet edilerek, nihai seçim için istenecek iş planı kendileriyle paylaşılacak.

Microsoft'un ISVR distribütörlüğü ile ilgilenen adayların son başvurularını www.microsoft.com/turkiye/isvbasvuruformu adresinde yer alan online formunu 30 Temmuz 2010 Cuma sabahına kadar doldurarak göndermeleri gerekiyor. Programla ilgili soruları olan adaylar [email protected] e-posta adresini kullanarak bilgi talep edebilecekler.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları