Microsoft, daha da mı katılaştı?

Microsoft'un Windows 10'u siz isteseniz de istemeseniz de PC'nize yüklediği iddiaları, doğru mu?

Windows 10'dan kaçış yok mu?

Microsoft'un mevcut bilgisayarları Windows 10'a yükseltme konusunda ısrarlı davrandığını, hatta zaman zaman kullanıcıların isteği olmaksızın harekete geçebildiğini biliyoruz. Ancak yazılım deinin bu konuda daha da katı bir tutum sergileyeceğine dair iddialar, bu kez doğru çıkmadı.

The Register'a göre Microsoft, yükseltme işleminde yaptığı bir değişiklik ile yükleme işlemini iptal etme seçeneğini tamamen kaldırmıştı. Yukarıdaki pencerede de görebileceğiniz üzere firma, sadece iki seçenek sunuyor, ancak seçeneklerden biri yükseltmeyi birkaç gün ertelemeye diğeri ise şimdi başlatmaya yarıyordu.

Ancak öncelikle Mary Jo Foley, kendi yazısında yaptığı bir güncellemeyle yazılanların bir hatalı alarm olabileceğini, bu ekranın sadece yükseltmeyi kabul edenlerin karşısına çıktığını söyledi. Yine de yükseltmeyi kabul ettikten sonra geri dönüş şansınızın olmaması, çok hoş görünmüyor. Bu yüzden Windows 10'u yüklemeyi kabul ederken, geri dönme şansınızın olmayabileceğini aklınızdan çıkarmayın (Windows 10'u yükledikten sonra geri dönüş şansınız var).

Bir Microsoft yetkilisi ise The Register'ın haberinin "yanlış" olduğunu söyledi:

"The Register'ın raporu hatalıdır. Windows 10 yükseltmesi tercihe bağlıdır -- En üretken ve en güvenli Windows'a geçişe yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Kullanıcılar, yükseltmeyi kabul etmeye yönelik birden fazla uyarı görürler ve yükseltmeyi yeniden zamanlayabilecekleri gibi, iptal de edebilirler."

Okuyucu Yorumları