Microsoft, efsane markasını öldürecek mi?

Bir zamanlar MS'in göz bebeği olan marka, Nokia ile birlikte tarihe mi gömülüyor?

Bir efsanenin sonu mu?

Son birkaç gündür teknoloji dünyasında Nokia ile Microsoft'un ortaklığı konuşuluyor. Hatta Nokia'nın Microsoft'a platformu özelleştirmesi ve harika bir donanım yapması için verdiği haklar sonucunda ortaklığın güzel olacağı da belli oldu. Ama tek bir şey konuşulmadı, o da Zune.

winsupersite'tan Paul Thurrott'ın dün internete düşen haberine göre Microsoft, Zune markasını silecek ve servisleri Windows Live ve diğer sektörlere taşıyacak. Thurrott konu hakkında şunları söyledi: Kaynaklarımdan aldığım bilgilere göre Zune markasının sonu geldi. Zune servisleri ise Windows Live dâhil olmak üzere diğer iş sektörlerine taşınacak. Zune o yüzden bu plânın dışında tutuluyor.

Ancak bu haberin hemen ardından, Microsoft'un Zune ekibinden de bir açıklama geldi ve Thurrott'ın iddiası yalanlandı. Açıklamada herhangi bir Zune servisinin kapanmasının söz konusu olmadığının altı çizildi ve Zune platformu altında kullanıcılara kusursuz bir müzik ve video deneyimi sunmaya devam edileceği duyuruldu.

Bu açıklama ve daha öncesinde yayınlanan haberlerin sonrasında Microsoft'un Zune ile tam olarak ne yapmak istediğini kestirmek güç. Ama dev şirketin Zune platformuyla WP7'yi daha da yakınlaştırmak istediği biliniyor. Kısacası Zune yakın gelecekte ortadan kalkacak gibi görünmüyor ancak daha sonra ne olacağını ancak bekleyip göreceğiz...

Okuyucu Yorumları