Microsoft: Geleceği şimdiden izleyin...

Geleceğin teknolojilerini Microsoft gözünden görmek ister misiniz? İşte MS imzalı müthiş bir video.

Geleceği şimdiden izleyin!

Microsoft "Surface" Avrupa'ya geliyor. Dokunmatik masa-PC gelecekte birden çok kişiyle aynı anda çalışmayı büyük ölçüde değiştirecek. Böylece firma bir gelecek-teknolojisini parasını ödeyen kişilere bugünden sunmuş oluyor. Donanım alanındaki gelişmenin yanında Microsoft, yazılım konusunda da gelecek için yeni ölçütler belirlemeyi istiyor. Örneğin daha geliştirme aşamasında olan işletim sistemi Windows 7 parmak hareketleri ve ekrana dokunma ile yönetime yerel destek veriyor.

Microsoft'un gözündeki gelecek
Firmanın gelecekte teknik uygulamaları nasıl hayal ettiğini ise Microsoft Office geliştiricileri bir videoda ortaya koydu ve Office Labs internet sitesinde yayımladı. Videoda geliştiricilerin gelecekteki gün akışımızı değiştireceğini ve belirleyeceğini düşündüğü farklı uygulamalar var.

<strong>Öğrenci tahtası:</strong> Ders programı, okul kitabı, ödevler, Messenger; tablet öğrencinin tüm bilgilerini ve ödevlerini bir çatı altında topluyor.
Geleceğe dair bir öngörü: Surface masa üzerinden kahve ile ilgili bilgiler öğreniliyor.

Geleceğin internaktif bilgi kaynağı e-kağıt

Geleceğin internaktif bilgi kaynağı e-kağıt
Dijital gazete: Çok ince, esnek bir yüzey. Ekrana parmak ile dokunularak sayfa çevriliyor.

Videodaki bir sahnede Microsoft'un "Surface" konsepti bir adım öteye götürülüyor. Bilgiler sadece masada görüntülenmekle kalmıyor, bilakis kablosuz ağ üzerinden mobil veri taşıyıcılarına da aktarılıyor. Bu şekilde taşınan veriler tekrar Surface-masasına konduğunda (videodaki anahtarlık) yeniden açılabiliyor ve düzenlenebiliyor yahut taşınabilir, tuşsuz bir dokunmatik mini tablete aktarılabiliyor.

Office geliştiricileri bir diğer gelecek-trendi olarak E-paper (e-kağıt), yani elektronik gazeteyi görüyor. Fakat geleceğin gazetesi bugünkü selefinden çok daha fazla fonksiyon sunacak. Videoda farklı haberler öncelikle toplu olarak gösteriliyor. Okuyucu ilgisini çeken haberin üzerine hafif bir dokunuşla haberi büyütebiliyor veya ek bilgi elde edebiliyor.

Video bağlantımıza tıklayarak ilgili videoyu izleyebilirsiniz...

Okuyucu Yorumları