Microsoft, Google'a buradan saldıracak!

YouTube ile video reklamları adeta toplayan Google'a, çok sağlam bir rakip geliyor: Microsoft!

Microsoft, Google'a karşı!

Televizyon reklamlarının yavaş yavaş internet video servislerine kayması, Google'ın Youtube servisi için büyük bir kaynak yarattı. Ancak rakibi Microsoft, Google'ın tüm bu parayı tek başına mideye indirmesine izin vermeyecek.

Microsoft'un İngiltere ofisinin geliştirdiği Microsoft Video Network sayesinde, Microsoft internetteki video reklamlarını kendi web sitelerine çekmeye çalışacak. Microsoft'un online servislerinde gösterilecek video reklamları düzenleyecek Microsoft Video Network bu reklamları Microsoft'un 163 milyon düzeyindeki aktif aylık tekil kullanıcısına ulaştıracak. Şubat ayında Microsoft'un web servislerindeki tekil kullanıcı sayısı 163 milyon olarak ölçülürken Google'da bu rakam 187 milyon olarak ölçülmüştü. Microsoft Video Network, video reklam verenlerin, 350'den fazla Microsoft tarafından onaylanmış web sitesinde hızlı ve pratik şekilde reklam gösterebilmesini sağlayacak.

Microsoft sadece İngiltere'de 2017 yılına gelindiğinde Microsoft Video Network'un 10 milyar dolar ciro yapmasını bekliyor. Microsoft şu anda dünya çapında online reklamdan yılda 3.5 milyar dolar kazanıyor.

Okuyucu Yorumları