Microsoft: Her aileye 3 Windows 7 doğru mu?

Resmi açıklama yağmuru sürüyor: Microsoft şimdi de Win 7 Aile Paketin'nin sırlarını ortadan kaldırdı

Aile paketi gerçek mi?

Windows 7 ile ilgili merak edilen konulardan biri de çoklu lisans seçeneği sunup sunmayacağıydı. Evinde birden fazla PC/notebook olan kişilerin her makine için ayrı bir Windows kopyası satın almak zorunda olması lisans maliyetini fazlasıyla arttırıyordu. İşte tam da bu konu hakkında bazı dedikodular yapılmıştı ve heyecan daha da artmıştı. En sonunda Microsoft duruma açıklık getirdi.

Microsoft'tan Brandon LeBlanc'ın Windows Team Blog'ta yaptığı açıklamaya göre Windows 7'nin Home Premium sürümü için 3 lisanlı aile paketi (Family Pack) de sunulacak. Bu sayede kullanıcı bir Windows 7 Home Premium kopyasını üç farklı bilgisayara kurabilecek.

LeBlanc'ın yaptığı açıklamaya göre Microsoft bu hamleyle beta testçilerinden ve Windows hayranlarından gelen isteklere yanıt vermiş oluyor. Her ne kadar durum iç açıcı olsa da LeBlanc'ın değinmediği önemli bir nokta var: Fiyat. Ayrıca açıklamalara göre aile paketi dünyadaki tüm bölgelerde sunulmayacak. Sunulacak bölgeler arasında Türkiye'nin de olup olmadığı ise belli değil.

Okuyucu Yorumları