Microsoft her yerde.

Ford 2007'de Windows yazılımı kullanacak iki model üretecek.

Windows Araba

Microsoft ve Ford arasında yapılan anlaşmaya göre Windows yazılımı kullanılan ilk arabalar 2007 itibariyle kullanıcılara sunulacak.

Yapılan açıklamaya göre henüz Windows'un bizim için arabayı süremeyeceği söylense de, sistemin kullanıcılara birçok konuda yardımcı olacağı duyurulmuş. Her an bilgisayara ihtiyacı olan ve kısıtlı zamanı olan kullanıcılar için iyi bir yardımcı olacağı düşünülen sistemin ayrıntıları hakkında ise henüz geniş bir açıklama yapılmadı. Ancak yine Microsoft tarafından duyurulan habere göre sistem hakkındaki detaylı bilgilerin 7 Ocakta Detroit' te yapılacak otomobil fuarında sunulacağı bildirildi. Bu arada 2007 yılı için sadece iki Ford modelinde sunulacak sistemin, her şey yolunda giderse 2008'de ise bütün Ford modellerinde kullanıcılara sunulacağı bekleniyor.

Öyle görünüyor ki, Bill Gates'in her elektronik alette bir Microsoft yazılımının kullanılması ile ilgili rüyası yavaş yavaş gerçek olacak. Bill Gates'in daha önce bir basın toplantısında yaptığı açıklama da bunu doğrular nitelikte. Öyle ki gelecekte ki arabaların yüksek çözünürlüklü ekranlara, ses tanıma sistemlerine, elektronik ajandalara, yol ve trafik hakkındaki yönlendirme sistemlerine sahip olacağını iddia eden Bill Gates "Sync" (synchronization, senkronizasyon veya eşzamanlama) ismi verilen bu projenin amacının bütün bu fonksiyonlar için merkezi ve standart bir ortam sağlamak olduğunu söylemişti.

Bu arada dünyada arabası için ilk yazılım güncellemesini kimin yapacağı da insanları şimdiden meraklandıran bir konu oldu.

Okuyucu Yorumları