Microsoft için büyük gün yarın!

Rekabetin sert olduğu bu alanda, yazılım devi Microsoft başarılı olabilecek mi? İşte detaylar...

Büyük gün yarın!

Microsoft uzun süredir geri kaldığı cep telefonu piyasasında Windows Phone 7 ile tekrar boy gösteriyor.

Yazılım devinin en son girişimlerinden olan ve uzun süredir merak edilen Project Pink, bu Pazartesi günü netleşecek. Ancak Project Pink, beklenenin aksine Windows Phone 7 ile gelmiyor.

Bu kod ismi altında gelecek olan cep telefonları Apple iPhone, Motorola Droid, RIM BlackBerry modelleriyle yarışmayacak. Project Pink kapsamındaki telefonlar profesyonel, üst düzey akıllı cepler arasında yer almayacak.

Microsoft bu seri ile takım elbiseli iş adamlarına değil, Xbox 360 seven, oyun oynayan, bol bol mesaj yazan, MSN kullanan ve müzik dinleyen gençlere hitap edecek. Bu telefonlar gençler için multimedya zengini cep telefonları olacak.

Ucuz mu olacak?

Ucuz mu olacak?
Turtle modeli

Bu cep telefonlarını Japon devi Sharp üretiyor ve Amerika'da servis sağlayıcı Verizon Wireless pazarlıyor. Bu cep telefonlarının geliştiricileri ise Sidekick'i yapanlar. Danger, 2 yıl önce Microsoft tarafından bu amaçla satın alınmıştı.

Gençlere yönelik cep telefonları konusunda başarılı bir firma. Ancak Windows Phone 7'deki Xbox Live özellikleri bu ceplerde olacak mı, sonradan eklenecek mi yine merak edilen detaylar arasında yer alıyor.

Microsoft'un bu projesi başarılı olursa, doğal olarak cep telefonlarına daha çok önem vermesi ve yeni projeler geliştirmesi bekleniyor.

Yeni cep telefonlarının oldukça ekonomik olacağı, fiyatlarına göre çok yetenekli olacağı spekülasyonları, tanıtım öncesinde uzmanlar arasında konuşulanlar arasında yer alıyor. Pazartesi günü bütün bu bilgilerin doğruluğunu göreceğiz.

Okuyucu Yorumları