Microsoft IE 8'e konulan engeli aşıyor

Avrupa Birliği'nin Windows 7'ye IE 8'le çıkma izni vermemesi üzerine Microsoft çözüm geliştirdi...

Microsoft dize geliyor

Avrupa Komisyonu'nun kararı yüzünden Microsoft yeni Windows 7'yi Avrupa Birliği'nde Internet Explorer olmaksızın çıkartmak zorunda kalacaktı. Bunun önüne geçmek için çeşitli yollar deneyen Microsoft başka çıkış yolu bulamayınca nihai kararını verdi. Windows 7 birden çok internet tarayıcıyla çıkacak!

Microsoft'un bu kararı hem tekel karşıtı rakipleri, hem Avrupa komisyonunu, hem de kullanıcıları memnun edecek. Çünkü Avrupalı kullanıcılar işletim sistemini kurduklarında internet tarayıcı olmadan internete giremeyeceklerdi. Bu da bir kısır döngü yaratacaktı. Mozilla Firefox kullanıcıları bugüne kadar Windows kurduklarında Internet Explorer'ı açıp ilk iş olarak Firefox indiriyordu. Windows 7 IE'siz gelince bunu nasıl yapacaklardı? IE kullanıcıları nasıl IE olmadan IE indirecekti?

Şimdi kullanıcılar örneğin bir bağlantıya tıkladıklarında bu bağlantıyı açacak olan standart internet tarayıcılarını yüklü seçenekler arasından seçebilecekler. Microsoft da tekelcilik yaptığı yönünde baskılardan kurtulmuş olacak.

Avrupa Komisyonu bu adımı memnuniyetle karşılarken, nihai kararlarını detaylı bir incelemeden sonra vereceklerini söylediler. Komisyon onayı çıkana kadar Windows 7 ile beraber satılan kişisel bilgisayarlarda internet tarayıcı olmayacak.

Okuyucu Yorumları