Microsoft Imagine Cup 2006’ya ‘Mobil Sağlık Danışm

Bu yıl Hindistan’da düzenlenenecek Imagine Cup 2006 yarışmasının Yazılım Tasarımı kategorisinde Türkiye’yi Erciyes Üniversitesi’nin ‘Mobil Sağlık Danışmanı’ projesi temsil edecek.

Microsoft Imagine Cup 2006’ya ‘Mobil Sağlık Danışm

Microsoft tarafından öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Imagine Cup 2006 yarışmasının Yazılım Tasarımı kategorisinde, ülkemizi temsil edecek proje belli oldu. 16 Haziran’da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde düzenlenen finalde, yarışmaya Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden katılan ‘Mobil Sağlık Danışmanı’ projesi birinciliğe hak kazandı.

Imagine Cup 2006’ya Galatasaray Üniversitesi’nden katılan ‘Urgent Care Mobile’ projesi ikinci, Gazi Üniversitesi’den katılan ‘E-Health’ projesi ise üçüncü olmaya hak kazanırken, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden katılan ‘Diet Assistance’ projesi de mansiyon aldı.

Mobil Sağlık Danışmanı

Mobil Sağlık Danışmanı (MOSAD) projesi, sağlık durumu takip edilmesi gereken kişilerin, medikal parametrelerinin sürekli izlenmesini, depolanmasını, yorumlanmasını ve bu süreç çerçevesinde takip edilen kişiye öneriler sunulmasını amaçlıyor. Öneri sunma işlemi, oluşan durumun aciliyet derecesine bağlı olarak, pratik tavsiyelerden acil durum çağrılarına kadar değişebiliyor. Mehmet İkbal Karlı, Burak Sarıca, Bekir Özpozan ve Tuba Çağlıkantar’dan oluşan proje grubunun danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Veysel Aslantaş üstlendi.

Imagine Cup 2006’nın Türkiye ayağına toplam 79 proje ile başvuruldu. Birinci değerlendirme sonrasında, Türkiye genelinde 16 üniversiteden 34 proje ekibi yarı finalde yarışmaya hak kazandı. Bu projelerin, 4 paralel jüri grubu tarafından değerlendirilmesinin ardından 8 finalist belli oldu. Daha sonra yapılan değerlendirme sonucunda da ilk üçe giren ve mansiyon ödülü alan projeler belirlendi.

Yarışmada jüri kurulunca birinci seçilen proje grubu, ülkemizi Hindistan'ın Başkenti Yeni Delhi kentinde düzenlenecek olan Uluslararası Imagine Cup yarışmasında finalist olma hakkının yanı sıra, 25.000 dolarlık büyük ödülü kazanma şansını da elde etmiş oldu.

Imagine Cup 2006’nın Türkiye ayağına katılan proje ekiplerine verilen ödüller arasında HP 2790 avuçiçi bilgisayar, Exper Karizma laptop, ADSL kablosuz modem, Creative Zen Vision Multimedya player (30 GB), Creative Divi-Cam, Creative Zen Nano MP3 çalar ile Microsoft kablosuz klavye ve lazer fare yer aldı. Yarışmada ödül sponsorluklarını Arkadaş Yayınevi, Bilge Adam, Exper Bilgisayar, HP ve Netron Institute of Technology üstlendi.

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen organizasyonda, 100 ülkeden 65 binden fazla öğrenci yarıştı. Her yıl, bir öncekinden daha fazla sayıda ve daha zorlu rakiplerin mücadele ettiği yarışmanın 2006 teması "Daha sağlıklı bir yaşam için teknolojinin kullanıldığı bir dünya düşleyin” olarak belirlenmişti.

Dünya finallerinin 6–12 Ağustos 2006 tarihleri arasında, Hindistan’ın Yeni Delhi kentinde düzenleneceği Imagine Cup 2006 yarışması, dünyanın genç bilişimcilerini, sağlık alanındaki çalışmalara aktif katkı sağlamaya davet ediyor. Dünya çapındaki öğrenciler, ana temayı yansıtacakları altı farklı alanda mücadele ederek, kendi alanlarında 5,000 ile 25,000 Amerikan doları arasında değişen ödülleri kazanmak için yarışacak. Online yarışmalar arasında yer alan Kısa Film dalında, bu yıl yine Türkiye’den bir dünya finalisti mücadele ediyor olacak. Kısa Film dalında, Hindistan’da Türkiye’yi temsil edecek proje ekibi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Ege Üniversitesi öğrencileri Sinan Dinç, Filiz Şahin, Cerem Dinç ve Sercan Göktepeli’den oluşuyor.

Türkiye, Imagine Cup yarışmasına ilk düzenlendiği 2003 yılından bu yana katılıyor. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden öğrenciler, 2003’te İspanya, 2004’te Brezilya ve geçtiğimiz yıl Japonya’da gerçekleşen finallere katılmaya hak kazandı.

Okuyucu Yorumları