Microsoft Imagine Cup 2008 sonuçlandı

Sürdürülebilir çevre için teknolojinin kullanıldığı bir dünya düşleyin. İşte en büyük düşler...

MS Imagine Cup sona erdi

Microsoft'un uluslararası teknoloji yarışması Imagine Cup sonuçlandı. 9 dalda gerçekleştirilen Imagine Cup 2008'in Paris'teki dünya finallerine 61 ülke ve bölgeden 370 öğrenci katıldı.

Imagine Cup 2008'de "Sürdürülebilir çevre için teknolojinin kullanıldığı bir dünya düşleyin" teması işlendi. Yazılım Tasarımı dalında Türkiye'yi temsil eden L'orientalis projesi beğeni toplarken, Türkiye'yi Kısa Film dalında temsil eden Ottomans ekibi 5.466 başvuru içinde ilk altı arasında girdi.

Windows Live dalında yarışan İTÜ öğrencileri ise i'mParent projesi ile ilk üçe kaldı.

16 Temmuz 2008, İstanbul - Microsoft'un 16 yaşın üstündeki öğrenciler için dünya çapında 6 yıldır düzenlediği teknoloji yarışması Imagine Cup 2008 finali 8 Temmuz Salı günü sonuçlandı. Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan yarışmada Avustralya'dan SOAK ekibi "Yazılım Tasarımı" dalında 15.000 dolarlık büyük ödülü kazandı.

Imagine Cup 2008 Sonuçları

Imagine Cup 2008 Sonuçları

Tarlalardaki su tüketimini azaltarak bilişim teknolojilerinin tarımda daha etkin kullanılmasını sağlayan "Akıllı Operasyonel Tarımsal Araç Takımı" projesi ile birinciliği kazanan SOAK ekibinin ardından ikinciliği Slovakya'dan Housekeepers ekibi, üçüncülüğü ise Macaristan'dan DigitalMania Ekibi elde etti. Bu dalda, İnternet üzerinden ağaç dikimini destekleyen L'orientalis projesi ile Türkiye'yi temsil eden Kocaeli Üniversitesi öğrencileri dereceye giremedi. Ancak L'orientalis, 2008'in beğenilen projeleri arasında yer aldı.

Dünya finallerinde ayrıca, Türkiye'den Kısa Film dalında finalist olarak Ottomans Ekibi Neoskan isimli kısa filmleriyle 5.466 başvuru arasından ilk altıya kaldı. Windows Live Special Award için i'mParent projeleriyle yarışan İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 2 öğrenci ise 100'ün üzerinde proje içerisinden ilk üçe girdi. Finaller toplam 9 ayrı kategoride yapıldı. Bu kategoriler şöyle sıralandı:Yazılım Tasarımı, Gömülü Sistem Geliştirme, Oyun Geliştirme, Programlama Yarışı, Bilgi Teknolojileri, Algoritma, Fotoğraf, Kısa Film, Arayüz Tasarımı.


Yarışmanın diğer kategorilerindeki birinciler şöyle:

- Gömülü Sistem Geliştirme: Singapur'dan Trail Blazers ekibi,
- Oyun Geliştirme: Brezilya'dan Mother Gaia Studio ekibi,
- Programlama Yarışı: Rusya'dan Red Devils ekibi,
- Bilgi Teknolojileri: Fransa'dan Jean-Benoit Paux,
- Algoritma: Ukrayna'dan Roman Koshlyak,
- Fotoğraf: Amerika'dan Provisio ekibi,
- Kısa Film: Kore'den NEIP ekibi,
- Arayüz Tasarımı: Amerika'dan IU EcoVis ekibi.

Microsoft Türkiye'nin konu ile ilgili görüşü

Microsoft Türkiye'nin konu ile ilgili görüşü

"Gençlerimizin ilgisi bizi mutlu ediyor"

Imagine Cup 2008'in sonuçlarını ve Türk ekiplerinin performansını değerlendiren Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cemal Akyel şunları söyledi:

"Imagine Cup gençleri dünyanın sorunlarıyla ilgilenmeye ve yaratıcı, yenilikçi çözümler üretmeye teşvik ediyor. Paris'teki finalde birbirinden ilginç ve güzel projeler yarıştı. Ülkemizden de üniversiteli gençlerimizin bu yarışmaya büyük ilgi göstermeleri bizi mutlu ediyor. Bu ilgi Türkiye'nin bilişimdeki potansiyelini ortaya koyuyor. Önümüzdeki yıllarda gençlerimizin Imagine Cup finallerinde iyi dereceler yapacağına inanıyoruz."

Türk öğrencileri dünya çapında 200.000 öğrenci arasından seçilen 370 finalist arasına girdi:

Microsoft tarafından 6 yıldır düzenlenen Imagine Cup yarışmasında, gençlerden, dünyadaki yaşamın teknolojinin katkısıyla daha iyileştirilmesini sağlayacak projeler üretmesi isteniyor. Yarışma her yıl farklı bir tema ile yapılıyor. Bu yılki Imagine Cup'ın teması, "Sürdürülebilir çevre için teknolojinin kullanıldığı bir dünya düşleyin" oldu. Imagine Cup 2008'de 100'ü aşkın ülke ve bölgeden 200.000'in üzerinde öğrenci bu heyecana ortak oldu. Yarışmanın Paris'teki dünya finallerine, 61 ülke ve bölgeden, üçü Türk toplam 124 ekipte yer alan 370 öğrenci katıldı.

Kocaeli Üniversitesi ekibinden İnternet üzerinden gelecek nesil bir ağaç dikme projesi:

Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Deniz Şen, Engin Kızıl, Semih Balkancı ve Yusuf Avcı finallere Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Alper Kamil Demir'in danışmanlık yaptığı "L'orientalis" adlı projeyle katıldı.

Proje, insanları ağaç dikmeye teşvik etmeyi, bu konuda kolaylıklar sağlamayı ve ormanlık alanları genişletmeyi amaçlıyor. Proje ile İnternet'te harita üzerinde herhangi bir yer seçip, orada kendi adını taşıyan ağaç veya ağaçlar dikmek mümkün olabiliyor. Aynı zamanda, ağaçlar hakkında bilgi edinmek, fotoğraflar ve videolar ekleyerek tüm dünya ile paylaşmak mümkün olacak.

Imagine Cup 2009 finalleri Mısır'da başkent Kahire'de yapılacak. Gelecek seneki Imagine Cup'ın teması; "Teknolojinin karşı karşıya kaldığımız en zorlu sorunları çözmeye yardım ettiği bir dünya düşleyin" olarak belirlendi.

Okuyucu Yorumları