Microsoft: Internet Explorer 7.0 duyuruldu

Microsoft, browserı Internet Explorer’ın yeni bir versiyonu üzerinde çalışıyor. San Francisco’daki RSA Conference’de konuşan firma şefi Bill Gates, gelecek olan versiyonun internet kullanıcılarının korsan ve virüs saldırılarından daha etkilenmelerini sağlayacağını açıkladı.

Microsoft: Internet Explorer 7.0 duyuruldu

Microsoft, Internet Explorer 7.0’ı Windows XP için Service Pack 2’nin bir tamamlayıcısı olarak görüyor. Gates’in açıklamalarına göre browsera parola hırsızlığı, casusluk yazılımları ve internet kurtlarına karşı koruma mekanizmaları entegre edilecek.

Microsoft şefi, Internet Explorer 7.0’ın Beta olarak da adlandırılan ilk deneme sürümünün bu sene yaz aylarında yayınlanacağını söyledi.

Microsoft’tan son kullanıcıları için antivirüs

Microsoft, GeCAD ve Sybari antivirüs teknolojilerini temel alarak zararlı program kodları için kendi arama işlevini geliştiriyor. Bu ürün Gates’in açıklamalarına göre bu sene sonuna kadar Windows kullanıcılarının hizmetine sunulmuş olacak.

Dünyanın en büyük yazılım üreticisinin şu ana kadar ki antivirüs çözümleri kullanıcılar tarafından ilgiyle beklendi. Nitekim Microsoft® Windows® Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı Ocak ayı başından itibaren yaklaşık olarak 133 milyon bilgisayar üzerinde denendi.

Okuyucu Yorumları