Microsoft interneti karıştırdı...

Daha önce Google'ın başına gelenler bu kez MS'i vurdu: Yazılım devi interneti nasıl karıştırdı?

MS interneti karıştırdı!

Google'ın bir süre önce tüm siteleri "zararlı site" ilan etmesi uzun süre tartışılmıştı. Benzer bir durum, daha küçük çaplı da olsa, bu kez Microsoft'un başını ağrıttı. İngiltere'deki sitelerin büyük bir kısmı Microsoft'un anti-phishing teknolojisine takılarak zararlı site zannedildi.

Microsoft'un Internet Explorer 7 ve 8 sürümlerine koyduğu SmartScreen Filter, geçtiğimiz gece saatlerinde gerçekleşen hatalı bir kural değişikliği sonucunda alan adı uk.com olan siteleri engelledi.

Bu durum İngiliz servis sağlayıcılar için büyük bir sorun yarattı. Çağrı merkezleri yağan kullanıcı telefonlarıyla başa çıkamadı.

Sorun ancak İngiliz teknoloji basınının yaptığı testlerde ortaya çıktı ve Microsoft yapılan başvuruları kaydetti. Meselenin incelendiği cevabını veren Microsoft, daha sonra uk.com alan adlarını satan CentralNic'e sorunun iki saat içerisinde çözüleceği sözünü verdi.

CentralNic yetkilileri ise durumun sebebinden haberdar edildiklerini ve problemin muhtemelen bu alan adını taşıyan bir sitenin güvensiz olarak rapor edilmesinden kaynaklandığını belirttiler. Bir ya da birkaç şikayet sonrasında muhtemelen yanlışlıkla aynı alan adını taşıyan bütün siteler kara listeye eklendi.

Şimdi İngiliz sitelerinin sahipleri daha fazla bilgi bağlantısından sitelerinin güvenli olduğuna dair Microsoft'a rapor yolluyorlar.

Okuyucu Yorumları