Microsoft, kendi cebini yapıyor olabilir mi?

Microsoft, Nokia ve Samsung gibi ortaklarını sırtından bıçaklayıp bunu yapar mı?

Microsoft bunu yapacak mı?

Çinli bir haber sitesine göre Windows Phone 8 ile büyük oynamaya hazırlanan Microsoft, kendi telefonunu yapmak için bu senenin başından beri çalışıyor.

China Times'ın iddiasına göre Microsoft, Çin'deki üretim ortaklarıyla yaklaşık 4 aydır beraber çalışıyor. Raporun diğer bir iddiası ise, Microsoft'un telefon tasarımını ve üretimini "başkalarının eline bırakmak istememesi". Siteye göre Microsoft'un bundaki amacı, "madde seçiminde, tasarımda, hizmetlerde, yazılım ve donanım bütünleşmesinde denetim sahibi olmak".

Bir Microsoft yetkilisi, bu iddiaların doğru olup olmadığı konusunda yöneltilen bir soruya ise şu cevabı verdi: "Donanım ortaklarımıza büyük bir inancımız var ve Windows Phone 8'i onlarla beraber piyasaya getirmeye odaklanıyoruz." Şirketin bu açıklaması, iddiaları tam anlamıyla çürütmese de en azından kısa bir süre içerisinde Microsoft markasını taşıyan bir cep görmeyeceğimizi onaylar gibi.

Geçtiğimiz ayın başlarında bir hız testinin kayıtlarında ortaya çıkan "Microsoft Surface Phone", şirket tarafından yalanlanmış, bir yetkili Microsoft'un "kendi cebini piyasaya sürmeyeceğini" söylemişti.

Okuyucu Yorumları