Microsoft, kritik yamayı geri çekti...

MS, daha önce yayınladığı kritik yamayı geri çekti. Peki bu yama hangi Windows'u ilgilendiriyor?

Kritik yamayı geri çektiler!

Microsoft bu hafta, daha önce yayınladığı ve Windows 2000 işletim sisteminde kritik olarak belirtilen güvenlik açığını kapatan yamasını geri çektiğini açıkladı. 13 Nisan'da yayınlanan 11 güvenlik güncellemesinden biri olan MS10-025, Windows Media servislerinin ağ paketlerini yönetmesi konusundaki önemli bir güvenlik açığını kapatıyordu.

Firma konuyla ilgili sadece kullanıcıların önerilen alternatif güvenlik yöntemlerine başvurmalarını ve Windows Media servislerinin güvenlik duvarı ile korunmasını tavsiye etti.

Aslında bu, Microsoft'un bir yamayı ilk geri çekişi değil fakat daha öncekilerin tümünde geri çekilen yama için düzeltilmiş bir alternatifi hemen yayınlanmıştı. Bu sefer ise ilk kez olarak Microsoft yamayı geri çekerken, yerine hemen bir alternatif sunmadı.

Neyse ki Windows 2000 en yaygın işletim sistemi değil. Son raporlara göre tüm PC'lerin sadece %0,6'sında kullanılıyor ve MS10-025'i yayınlandığında yüklemiş olan kullanıcıların yamayı silmeleri gerekmiyor. Microsoft şimdilik daha fazla açıklama yapmadı ama görünüşe göre yamanın tek sorunu beklenen faydayı sağlamamış olması.

Okuyucu Yorumları