Microsoft kurucu ortağı Bill Gates, 48 yıllık CV'sini paylaştı

Microsoft'un emekli patronu Bill Gates, 1974 yılında hazırladığı 48 yıllık CV'sini herkesle paylaştı.

Bill Gates, 48 yıllık CV'sini paylaştı

Microsoft kurucu ortağı Bill Gates'in bugünlerde bir işe ihtiyacı olduğunu tam olarak söyleyemeyiz, ancak her ihtimale karşı eski bir özgeçmişini saklıyor gibi gözüküyor. Gates, geçtiğimiz hafta LinkedIn üzerinde eski bir özgeçmişini paylaştı ve üzüntüyle şöyle yazdı: "İster yeni mezun olun, ister üniversiteyi terk etmiş olun, eminim özgeçmişiniz benim 48 yıl önce yaptığımdan çok daha iyi görünüyordur." Gates, bu özgeçmişi 1974 yılında hazırlamıştı.

Ancak Gates bu sözünden emin gözükse de, muhtemelen doğru olmadığını tahmin edebiliriz. Pek çoğumuz, Gates'in o sırada olduğu gibi, o andaki bilgisayar ve programlama dillerinin çoğuyla ilgili deneyime sahip Harvard öğrencileri değiliz. Lisemizde, özel liseler için çizelge işlerini halletmek için 10.000 dolardan fazla kazanan bir projeye ortak liderlik etmedik. Ve kesinlikle Gates'in Microsoft'un son kurucu ortağı Paul Allen ile beraber yaptığı gibi trafik mühendislerinin trafik akışını incelemesi için bir sistem tasarlayan bir işe ortak değildik.

Ancak biz sıradan insanların dikkatini çeken muhtemelen en çarpıcı şey, Gates'in özgeçmişe eklediği küçük bir kişisel veriler bölümü olabilir. Bu bölümde 5 fit-10 inç boyunda (yaklaşık 1.78 metre) ve sadece 130 pound (yaklaşık 59 kilogram) ağırlığında olduğunu söylüyor. Harvard'da henüz birinci sınıf öğrencisi ama 12.000 dolarlık bir maaş listeliyor ve istediği maaşın “açık” olduğunu söylüyor.

Bunların yanı sıra bir iş yeri konusunda herhangi bir kısıtlaması da bulunmuyor. Ancak Gates ve Allen'ın şirketi şu anki Redmond, Washington'a taşımadan önce Microsoft'u 1975'te Albuquerque, New Mexico'da kurduğunu biliyoruz.

Yine de LinkedIn üzerinde bir yorumcunun da belirttiği üzere, Gates’in bildirdiği 12.000 dolarlık maaşın kesinlikle az olmadığı, ve hatta yeni mezunların ötesinde uzun süredir çalışanlar için bile oldukça iyi bir maaş olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Gates'in özgeçmişi, Gates ve diğerleri kişisel bilgisayarların yaygınlaşmasına yardım etmeden önce, 1974 yılından bekleyebileceğiniz gibi, bir daktiloda yazılmış gibi görünüyor. Ayrıca Harvard'da olmadığı zamanlarda ailesiyle birlikte yaşadığı ev adresini de listeliyor. Seattle'ın göl kenarındaki Laurelhurst semtindeki yüzyılın ortalarından kalma nefes kesici modern ev, sadece bir yıl önce 2,6 milyon dolara satıldı.