Microsoft, LinkedIn'i 26 milyar dolara aldı!

430 milyon kullanıcıya sahip sosyal ağ, artık Microsoft'un! İşte dev satın almanın detayları!

Microsoft, sosyal devi yuttu!

Microsoft, dev bir satın alma hamlesiyle LinkedIn'i kendi bünyesine dahil etti. 26,2 milyar dolarlık satın alma, gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla 2016 son bulmadan önce geçerli hale gelecek.

Satın almanın yol açabileceği endişelere karşın Microsoft, LinkedIn'in kendi markasını, kültürünü ve bağımsızlığını sürdüreceğinin garantisini verdi. Bunun yanında Jeff Weiner, LinkedIn'deki CEO görevini sürdürecek ve direkt olarak Satya Nadella'ya rapor verecek.

Satın alma hakkında konuşan Microsoft CEO'su Satya Nadella, şunları söyledi: "LinkedIn takımı, dünya üzerindeki profesyonelleri birbirine bağlamaya yönelik müthiş bir iş geliştirdi. Bir arada çalışarak LinkedIn'in büyümesini, bunun yanında Microsoft 365 ve Dynamics'in gelişimini hızlandırabilir, gezegen üzerindeki herkesi ve her kuruluşu güçlendirebiliriz."

Weiner'in açıklaması ise şöyle oldu: "Dünyanın fırsatlarla olan bağlantısını değiştirdiğimiz gibi, Microsoft'la olan bu ilişkimiz, onların bulutu ve LinkedIn'in ağı ile birleştiğinde, bize dünyanın işleme şeklini değiştirme şansı verecek."

Bugün 430 milyon kullanıcısı bulunan LinkedIn, bir önceki yıla göre yüzde 19'luk etkileyici bir büyüme kaydetmişti. Sitedeki iş ilanları son bir senede ikiye katlanırken, listelenen toplam ilan sayısı, 7 milyonu geçti. Kullanıcıların yüzde 60'ının mobil uygulamayı kullanması, sosyal ağın yeni uygulamasının da başarılı olduğunu gösteriyor.

Okuyucu Yorumları