Microsoft LinkedIn'i neden satın aldı?

Microsoft CEO'su, çalışanlarına gönderdiği mektupta neden LinkedIn'i satın aldıklarını anlattı!

Microsoft parayı neden döktü?

Microsoft CEO'su Satya Nadella, firmanın neden LinkenIn'i 26.2 milyar dolar karşılığında satın almaya karar verdiğini, çalışanlarına yolladığı mektupla açıkladı. Microsoft için LinkedIn satın alımı tamamen sosyal bağlantıları (LinkedIn) üretim odaklı bir bulut (Office 365 ve Dynamics CRM) ile birleştirmek ile ilgili. Ya da Microsoft'un kelimeleri ile "daha bağlantılı, zeki ve üretici bir deneyim yaratmak."

Her ne kadar bu kelimeler rastgele ortaya atılmış gibi gözükseler de, Nadella'nın Microsoft çalışanlara gönderdiği mektupta fazlası da var. Nadella'nın görüşünün içerisinde "LinkedIn haberlerinin üzerinde çalıştığınız projeye yönelik makalelere öncelik vermesi" ve "Office'in tamamlamaya çalıştığınız görev ile ilgili bir uzman önermesi" gibi özellikler bulunmakta. Bu görüşün en önemli kısmı, LinkedIn bağlantılarını kullanarak, akıllı bilişim aracılığı ile doğrudan üretkenliğe yardımcı olmak gibi gözüküyor.

Nadella'nın mektupta belirttiğine göre Jeff Weiner, LinkedIn'in CEO'su olarak görev almaya devam edecek ve LinkedIn ile ilgili önemli kararları yine o verecek. Bu satın alımın önemli hedeflerinden birinin LinkedIn'in büyümeye devam etmesini sağlamak olduğunu belirten Nadella, LinkedIn'e eklenecek olan özellikler için de Weiner'ın karar vereceğini söylemekte. Jeff Weiner'ın Microsoft'un kıdemli yönetim kuruluna dahil olacağını da söyleyen Nadella, yakın zaman için yönetim düzeninde bir değişiklik öngörülmediğini de sözlerine ekliyor...

Okuyucu Yorumları