Microsoft: Mart yamaları geldi...

Microsoft Mart yamalarını yayınladı. Biri kritik, üç yeni güncelleme hangi açıkları kapatıyor?

MS: Mart yama günü...

Sizlere daha önce Microsoft'un olağan aylık güncellemeleri dahilinde Mart ayı içerisinde yayınlayacağı yamaları duyurmuştuk. Beklendiği gibi Microsoft açıkladığı güvenlik sorunlarını kapatan yamalarını yayınladı. Mart ayı, güncelleme anlamında geçtiğimiz son birkaç aydan daha sakin gibi görünse de, kapattığı açıklar anlamında önemli.

Microsoft'un açıklamasına göre yayınlanan 3 yama da Windows çekirdeğindeki (kernel) açıkları gideriyor. Aralarında kritik olarak etiketlenen ve en önemli olanı; EMF veya WMF dosyaları görüntülendiği sırada ortaya çıkan ve hacker'ların bu anda kullanıcının bilgisayarında istedikleri zararlı kodu kolaylıkla çalıştırmalarına olanak veren açık.

Diğer iki açık ise art niyetli kullanıcıların bilgisayarınızdan onların istediği internet sayfalarına girmenize yol açabiliyor. Microsoft, SChannel ve DNSWINS ayarlarına müdahale edilmesine olanak veren bu açıkları da Mart yamasıyla kapattı.

Eğer Windows 2000 Server SP4, XP SP2, SP3, Server 2003 SP1 veya SP2, Windows Server 2008 ya da Vista veya Vista SP1 sistemlerinden birine shaipseniz ve otomatik güncellenme kullanmıyorsanız, bu önemli açıkları gidermek için Microsfot'un Windows Güncelleme sayfalarını ziyaret etmeyi unutmayın.

Okuyucu Yorumları