Microsoft, Media Center Edition’ı tanıtıyor

Microsoft, CeBIT’de, Windows XP Ailesi’nin yeni ürünü Windows XP Media Center Edition’ı kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Türkçe olarak kullanıcılarla paylaşılacak olan Microsoft’un bu ürünü, PC’leri bir dijital eğlence merkezine dönüştürmeyi hedefliyor.

Microsoft, Media Center Edition’ı tanıtıyor

Fuar boyunca, canlı demolar ve çeşitli etkinliklerle Media Center tanıtılırken, 8 ayrı demo standında da, son kullanıcılar, ürünü deneyebilecekler.

Dijital eğlence merkezi

Windows XP Media Center Edition, PC’yi uzaktan kumanda ile kontrol edebilme imkânı sunan işletim sistemi ile televizyon, video, DVD, dijital görüntü, fotoğraf ve sesi bir araya getiren bir yazılım olarak yer alıyor. Kutuda ve PC üzerine yüklü olarak piyasaya sunulacak olan Windows XP Media Center Edition’ın özellikle gençler ve öğrenciler tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Windows XP Media Center Edition, tam bir dijital eğlence aracı olarak tasarlandı. Örneğin, televizyondaki bir canlı yayın durdurularak görüntü geri alınabiliyor ve kişisel video kaydedici ile PC üzerine kayıt yapılabiliyor. Electronic Program Guide yardımı ile, TV programları arasında kategorilere göre kolaylıkla arama yapmak da mümkün; sporun altındaki kategori olan futbol seçilince futbol ile ilgili program ve maç gibi seçenekler çıkıyor.

Dijital müzik de, Windows XP Media Center’ın uzmanlık alanlarından biri. Anahtar kelime ile müzik parçası, sanatçı ismi aranabilen Windows XP Media Center’da parça seçmek, çalmak, ses ayarı gibi tüm işlemler uzaktan kumanda ile yapılabiliyor. Üzerine müzik eklenebilen fotoğraf albümleri oluşturulması, slayt gösterileri hazırlanması, kişisel görüntü arşivi oluşturulması, görüntü montajı gibi zengin bir görsel deneyim de sunan Windows XP Media Center Edition, DVD izleme keyfini tek bir tuş ile parmakların ucuna getiriyor.

Microsoft Türkiye olarak, Türkiye’nin ‘bilişimle kalkınması’ vizyonunda, önemli adımların atılacağı CeBIT Bilişim Eurasia’da, Media Center Edition’ın yanı sıra, SQL Server 2005, Windows XP 64 Bit, BizTalk 2006 ve Windows Server 2003 Release 2, Windows XP tablet PC edition, Windows Mobile ürünleri de tanıtılıyor.

Okuyucu Yorumları