Microsoft'tan Google'a: Bilerek yaptınız!

Microsoft, Windows'ta bulduğu açığı herkesle paylaşan Google'ı böyle yerden yere vurdu!

"Bilerek yaptılar!"

Microsoft, Google'ın Windows 8.1'de bulduğu açıkla kullanıcıları korumaktan çok, onu bilerek açığa vurmayı amaçladığını söyledi. Firmaya göre Google'ın daha esnek davranması, açığı onarmak üzere diğer firmalarla özel olarak çalışması gerekiyordu.

Microsoft Security Response Center'ın kıdemli direktörü Chris Betz, bir blog gönderisinde yaptığı açıklamada Google'ın Microsoft'un bir onarım üzerinde çalıştığını, yamanın "Salı yamalarıyla" beraber yayınlanacağını bildiğini, ancak buna rağmen açığı ortaya çıkardığını söyledi.

Bir Google güvenlik araştırmacısı, Google'ın güvenlik araştırma sitesinde açığın nasıl kullanılabileceğini açıklamıştı. Sözkonusu açık, Windows 8.1'de izinlerin artırılıp, bir uygulamanın çalıştırılmasına izin veriyordu. Google araştırmacısı, örnek olarak calc.exe'nin nasıl çalıştırabileceğini göstermişti.

Güvenlik açıklarıyla ilgili dönüş yapmanın "karmaşık, yoğun ve zaman alıcı bir işlem" olabileceğini söylenen Betz, Google'ın daha esnek olması gerektiğini ileri sürdü. Google araştırmacısı, açığı ortaya çıkarmasıyla ilgili daha önce kendini savunmuş, 90 gün beklediğini söylemişti.

Betz ise özel olarak bildirilen açıkların onarılma ihtimalinin daha yüksek, "siber suçlalar" tarafından kullanılma ihtimalinin ise daha düşük olduğunu söyledi. Betz'in açıklamalarının Google'ın gelecekteki davranış tarzını etkileyip etkilemeyeceği ise merak konusu.

Okuyucu Yorumları