Microsoft neden başlat düğmesini kaldırdı?

Windows 8'de Başlat düğmesi neden yok? Microsoft'un bu soruya verdiği cevap çok tartışılacak.

Başlat düğmesi neden uçtu?

Microsoft, Windows 8'de Metro arayüzünü ön plana çıkarıyor ancak "geleneksel" masaüstü, varlığını devam ettiriyor. Bununla birlikte Windows'larda uzun süredir yer alan Başlat düğmesi artık olmayacak. Microsoft, bu tarışmalı kararının nedenini düğmenin artık kullanılmıyor olmasına bağlıyor.

Microsoft'a göre Başlat düğmesi, artık eskisi kadar sık kullanılmıyor. Microsoft'tan program müdürü Chaitanya Sareen, Windows 7'de uygulamaları görev çubuğuna sabitlemenin Başlat düğmesinden daha çok kullanıldığını söylüyor: "Görev çuğubunu harika bir uygulama sabitleme özelliği ile yenilediğimizde kullanıcıların uygulamaları çılgın gibi sabitlediğini gördük. Başlat menüsünün kullanımının ise önemli ölçüde düştüğünü farkettik. Bu ise bize bir seçenek sundu. "Başlat menüsünün kullanım oranı düşüyor, bunun için ne yapabiliriz?" dedik. Başlat menüsün yeniden diriltmek, ona yeni bir kimlik, yeni bir güç kazandırmak için ne yapabiliriz?"

Microsoft Kullanıcı Deneyimi Geliştirme Programı yoluyla kullanıcı verilerini inceleyen Microsoft, kullanım oranları hakkında haklı olabilir. Ancak Başlat menüsününün kaldırılması gibi temel bir değişiklik, daha çok tartışılacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları