Microsoft neyin peşinde?

Daha önce hiç görmediğimiz şekilde bir cep telefonu geliyor olabilir mi?

Microsoft neyin peşinde?

Hüseyin Cem Köylü

Google Analytics log'ları henüz piyasaya sürülmemiş ürünler hakkında ufak da olsa bilgiler içerebilir. Neowin'in ortaya çıkardığı kendi log'ları da Windows Phone 8 hakkında birkaç ipucu veriyor.

Bu log'lar arasında göze çarpan bir çözünürlük herkesi şaşırtıyor. 768 x 768 piksel çözünürlüğe sahip cihazların da Windows Phone 8 ile denendiği görülüyor fakat günümüz akıllı telefonlarında kare ekran pek yaygın (neredeyse hiç) gördüğümüz bir şey değil.

Bu konuda pek çok tahmin yürütülebilir: Henüz bir erken test cihazında çalışıyor, bir SDK veya bir Windows 8 Nook tablet... Seçenekler sonsuz. Fakat şimdiye kadar bir telefonda görmediğimiz bu "garip" çözünürlüğü Microsoft, özellikle habercileri aldatmak için de kullanmış olabilir.

Elimizde çok fazla bilgi olmasa da, Windows Phone 8'in halihazırda test edildiğini zaten biliyorduk. Fakat bu garip çözünürlük Microsoft'un hangi cihaz üzerinde çalıştığı sorusunu da akıllara getiriyor. Bilgilerin Redmond ve Bellevue'den geldiği görülüyor ki, Microsoft'un merkez binaları buralarda bulunuyor.

Okuyucu Yorumları