Microsoft Nisan 2020 Güncellemesine Hazırlanıyor

Microsoft'un son blog yazısı, Windows 10 için köklü değişikliklerin haberlerini veriyor!

2020 güncellemesinden ilk bilgiler!

Microsoft görünüşe bakılırsa beklentilerin de bir adım ötesine geçerek 2020 için hazırlıklara şimdiden başladı. "20H1" kod isimli güncellemenin üzerinde çalışıldığını geçtiğimiz gün duyuran yazılım devi, bu Windows 10 güncellemesini 2020 yılının ilk aylarında yayınlayacak.

Bu, Windows 10 için "19H1" kod isimli Nisan 2019 güncellemesinin henüz yayınlanmadığı göz önüne alındığında bundan sonraki güncelleme için çalışmak adına oldukça erken bir zaman. Nisan 2019 güncellemesi, henüz seri-üretime-hazır (RTM) durumunda değil. Dahası, 2019'un Ekim ayında yayınlanacak olan "19H2" kod isimli güncellemenin toplu test aşaması önümüzdeki bahar aylarına dek başlamayacak bile.

Fakat Microsoft, bir adım daha ileriye gitmek için bir sebebi olduğunu belirtiyor. Microsoft Insider beta test programının başındaki isim Dona Sarkar, Microsoft'un blog yazısında bu durumu "20H1 için üzerinde çalıştığımız bazı şeyler için ekstra zamana ihtiyaç var" cümlesiyle açıklıyor.

Microsoft, 20H1 güncellemesi hakkında henüz kapsamlı bir açıklama yapmış durumda değil. Fakat büyük bir gelişme söz konusu olduğunda test süreci halihazırda başlamış olduğu için bundan haberdar olmak çok yakın zamanda mümkün olacak. Testin güncellemenin yayınlanmasından iki yıl önce başlamış olması, oldukça köklü değişiklikler için hazır olmamız gerektiğini gösteriyor olabilir.

Okuyucu Yorumları