Microsoft Nokia'yı aldı böyle oldu

Lumia markasının "öleceği" söylentileri bitmeden, bir Nokia markası daha yolun sonuna geldi!

Nokia onu da öldürecek mi?

Nokia'nın Microsoft tarafından satın alınmasının ardından yaşanan değişiklere bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde Lumia markasının rafa kalkacağı söylentileri gündeme bomba gibi düşmüşken, şimdi de, Nokia'nın geçen yıl tanıttığı cep telefonu kamerası markası PureView'ın da Microsoft tarafından kullanılmayacağı açıklandı.

PureView ekibinin başkanı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PureView ile çok güzel işler çıkardıklarını, Lumia 720'nin telefon kamerası olarak çok harika bir örnek olduğunu, ekibiyle beraber Microsoft için yeni çalışmalar yapacaklarını ancak PureView markasının artık devam etmeyeceğini vurguladı.

PureView ilk defa, 2012 yılında, Nokia'nın son Symbian telefonlarından 808 PureView ile ortaya çıkmıştı. Telefonda 41 MP çözünürlüğünde kamera bulunuyordu. Aynı kamera donanımları, Windows'lu Nokia Lumia telefonlarında da kullanılmıştı. Microsoft'un Nokia'yı satın aldıktan sonra yeni telefonlarında da Zeiss marka mercekler kullanacağı da açıklandı. Dolayısıyla, telefonların kamera kalitesinde bir düşüş beklenmiyor ancak isimlerinin daha farklı olacağı anlaşılıyor.

Okuyucu Yorumları