Microsoft: "O ekranın gittiğini farketmedik"

Microsoft, hiç istemese de Windows 7'ye eklemek zorunda kaldığı bu ekranın "uçmasını" böyle savundu!

Windows 7'de "eksik" var

Brüksel rekabet heyeti, yeni iddialar üzerine Microsoft'un Windows'da web tarayıcısı Internet Explorer'ı kullanıcılara zorla dayatmasıyla ilgili yeni bir inceleme başlattı.

Microsoft, 2009'da varılan yasal anlaşma sonucunda Avrupa'daki Windows müşterilerine Internet Explorer, Firefox, Chrome ve diğer web tarayıcıları arasında seçim şansı tanıyordu. Ancak AB rekabet komiseri Joaquin Almunia yaptığı açıklamada, 2011'in şubat ayında Windows 7 için yayınlanan Service Pack 1'den bu yana web tarayıcısı seçim ekranının görünmediğini vurguladı.

Microsoft, bu açıklamanın hemen ardından seçim ekranının kalkmasının bir "teknik hata" dolayısıyla gerçekleştiğini, bunun farkında olmadıklarını söyledi. Microsoft, durumdan Brüksel yetkilileri tarafından kendilerine ulaşılması üzerine haberdar olduğunu söylüyor.

Microsoft, geçen sene Aralık ayında bu ekranın mevcut olduğunu iddia etmişti. Almunia ise üçüncü partilerden aldıkları işaretlere göre Microsoft'un Şubat 2011'den bu yana verdiği sözü tutmadığını söylüyor.

Microsoft, şimdi bu ekranın bir süredir ortadan kalmış olması dolayısıyla "uyum" süresini 15 ay uzatmayı teklif ediyor.

Okuyucu Yorumları